Епископ Фотије посветио пјесму Светом Сави: Позвао Србе да се моле за род српски и српску земљу :: Semberija INFO ::

 

Епископ Фотије посветио пјесму Светом Сави: Позвао Србе да се моле за род српски и српску земљу


Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански написао је пјесму посвећену првом српском Архиепископу, која носи назив „Свети Сава“.

Епископ Фотије кроз стихове ове духовне пјесме позвао је Србе да се Светом Сави моле за род српски и српску земљу.

Пјесма је објављена на званичном сајту Епархије зворничко-тузланске.

У пјесми наводи да је Свети Сава, наша заједничка слава, у којој Сам Бог обитава, а из милешевског Лика, христоликост блиста и пожелио да свима душа буде обожена и чиста.

-Хиландар је као гнијездо свио, на гори Атос у којем се свети птићи легу, све црне боје и свијетла лика, права Савина слика-гласи једна од строфа

Епископ Фотије кроз стихове призива да Свети Сава Србију крсти и Христом је запечати, да буде трострука, у три лица, да је вјера, нада и љубав воде, до небеске Србије, до слободе.

-Прије осамсто година Свети Сава нашу самосталну Цркву стече и постави јој пастире Србе, који ће Савиним стопама ходити и многе свете родити, да нас на небеса и у вјечност воде-подсјетио је на значај Светог Саве.

Епископ Фотије завршава стиховима у којем позива Србе да Светом Сави се моле за род српски и српску земљу.

-Браћо Срби, зато сви данас Светом Сави да вапијемо, за земљу нашу и род српски, да нас са небеса чује и Бога умоли да нас помилује, Косова ради и вјере свете, јер смо род мученички, Савино дијете- завршни су стихови ове духовне пјесме.


За Семберија инфо - Младен Василић