Четврти Међународни фестивал дјечјег и омладинског фолклора "Плетеница 2019" :: Semberija INFO ::

 

Четврти Међународни фестивал дјечјег и омладинског фолклора "Плетеница 2019"


Од 7. до 9. јуна у Бијељини одржан је четврти међународни фестивал дЈечјег и омладинског фолклора "Плетеница 2019" који је ове године окупио 24 Културно уметничка друштва са око 1000 учесника из Србије.
Александра Цвјетиновић, руководилац КУД "Плетеница" из Бијељине, која је и организатор овог фестивала, каже, да су ове године у госте Бијељинцима стигли КУД-ови из Суботице, Бечеја, Сенте, Шимановаца, Пландишта, Лакташа, Бања Луке, Приједора,Теслића.
Прве фестивалске вечери наступали су најмлађи фолклораши од 7 до 15 година, а друге вечери омладинци старији од 16 година. 
Посебна атракција за становнике Бијељине је, дефиле градским улицама свих учесника у народним ношњама уз пратњу својих оркестара. На тргу су фолклораши кратко представили дио свог репертоара, а на крају заиграли заједничко коло.
Највећа вриједност овог фестивала је повезивање и дружење дјеце и омладине из свих крајева региона, склапањенових пријатељстава, а Бијељина се још једном показала, као град отвореног срца, спремна да угости све људе добре воље. А уз песму и игру, све је лакше и боље.

novosti.rs/infobijeljina.com