МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ ПОДРЖАЛА МИЛОРАДА ДОДИКА И СЛАВЕНКА РИСТИЋА :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ ПОДРЖАЛА МИЛОРАДА ДОДИКА И СЛАВЕНКА РИСТИЋА


- Дошла сам у Бијељину не као политички актер, него као Српкиња и пријатељ нашег Славенка Ристића. Моја подршка њему и Милораду Додику је логична јер се боримо за исте вредности – слободарство српског народа, добре односе Србије и Републике Српске и младе људе који морају да остану на њиховим огњиштима и да на својој земљи рађају децу – поручила је Милица Ђурђевић Стаменковски, оснивач и високи функционер политичке странке „Заветници“.
 
У разговору са чланицама и члановима Републичке омладине Српске Стаменковски је истакла да млади људи често нису свјесни какве подвиге могу да остваре.


 
- Постоје предрасуде да младост не може да подразумева свесност и одговорност. Али треба схватити да Републике Српске нема без Србије, као ни Србије без Српске. Ми морамо да се разумемо и бринемо једни о другима. Срби из Бијељине морају размишљати о Србима у Новом Саду, као што Срби из Параћина треба да размишљају о Србима из Бијељине. Ниједна граница то не може да спречи или забрани – нагласила је Стаменковски.
 
Кандидат на листи СНСД-а за посланика у НСРС Славенко Ристић навео је да савремена цивилизација настоји да изгради свијет индивидуа, бришући све вриједности на којима треба да се заснива здраво друштво.
 
- Међутим, сматрам да су везе између Срба са обје стране Дрине никада јаче. Политиком сам почео да се бавим због будућности младих и зато ми је неизмјерно драго што смо добили подршку једне од најмлађих политичких партија у Србији – од „Заветника“ и наше драге Милице – рекао је Ристић.
 
Предсједник Републичке странке Српске Младен Петровић поздравио је посјету Милице Ђурђевић Стаменковски која, према његовим ријечима, представља велики политички и интелектуални потенцијал Србије и региона.
 
- Изузетно ми је драго што смо вечерас најавили могућност успостављања чвршће сарадње између Републичке странке Српске и Заветника, као и потписивање споразума о сарадњи омладинаца ове двије партије – рекао је Петровић.