СНСД У ПУЧИЛАМА: СЕМБЕРИЈА ЈЕ ОДЛУЧИЛА, СЕМБЕРИЈА ГЛАСА ЗА ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ :: Semberija INFO ::

 

СНСД У ПУЧИЛАМА: СЕМБЕРИЈА ЈЕ ОДЛУЧИЛА, СЕМБЕРИЈА ГЛАСА ЗА ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ


Семберија је одлучила. Семберија  ће другог октобра да гласа за јаку и просперитетну, стабилну Републику Српску, изабраће Милорада Додика предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић српског члана Предсједништва Босне и Херцеговине, поручио је вечерас са трибине у бијељинском насељу Пучиле носилац Листе СНСД за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Војин Митровић.



Митровић је нагласио да су у протеклих 16 година и Додик и Цвијановићева доказали да знају да се боре за надлежности републике Српске.

Подсјетио је и да су пензије редовне, плате стабилне, да се мисли се о сваком крају Републике Српске. У Бијељини је изграђена прва модерна болница иако је на власти СДС. Слиједило је уређење канала кроз град, градња система за наводњавање пољопривредних површина, изграђена је обилазница, изграђене и реновиране школе, вртићи.

Али се из Европске уније и неких држава води пропаганда против Додика.

„Зашто Европска унија и западне земље желе смјену Милорада Додика? Зато што Милорад Додик гради јаку и слободну Републику Српску. Њима требају Јелена Тривић и Мирко Шаровић да направе унитарну БиХ, и да нас направе финансијски и на други начин зависним од њих. Ви то нећете и ја сам сигуран ћете гласати за оне градити и штитити Републику Српску за Милорада Додика предсједника Републике Српске и  Жељку Цвијановић српског члана Предсједништва БиХ“ рекао је Митровић.



Митровић је подсјетио и да Јелена Тривић, иако је само четири године у политици,  прима у посјету непризнатог високог представника Kристијана Шмита ако и да јој на ноге долазе амбасадори западних земаља.

„Баш код ње долази Шмит. Случајно?  Није то случајно, ако  погледате њену биографију видјећете и гдје је студирала и да је пројекат и наставак политике Младене Иванића и Велике Британије, на овом простору. Њен и задатак Мирка Шаровића је да  предају Републику Српску. А ви то нећете дозволити другог октобра“ рекао је Митровић.



Kандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Драган Kнежевић увјерен је да ће, с обзиром на позитивна  реаговања грађана са којима се свакодневно сусреће на терену , о чему свједочи и број посјетилаца трибине у Пучилама, на предстојећим изборима побиједити Милорад Додик и Жељка Цвијановић.
„Сматрам да заиста нема никакве дилеме. Милорад Додик је нови предсједник Републике, Жељка Цвијановић је српски члан Предсједништва БиХ,“ рекао је Kнежевић.
 
Он је нагласио и да се на предстојећим изборима бира између о двије политике и  два различита концепта.  Оних који су одлучно за српски народ и Републику Српску и оних који се двоуме око тога.

„Имали смо сједницу  Народне скупштине Републике Српске на којој се они други, из опозиције двоуме да ли су за Републику Српску или нису. Имали смо тешка гласања и имаћемо их и анма не требају они који се двоуме. Тако су на посебној сједници Скупштине гдје смо на захтјев и приједлог предсједника Додика имали задатак да двотрећински, заједно и једногласно гласамо мимо три бошњачка посланика, да вратимо надлежности коју су пренесене са Републике Српске на ниво БиХ, бесправно, безочно, недопустиво до 2005. године,  Мирко Шаровић и Јелена Тривић некоме телефонирали , слушали нечије упуте и изашли из сале у вријеме гласања," упозорио је Kнежевић.
 
Он је  нагласио да је Република Српска за Србе западно од Дрине  светиња и да је једина српска држава, изван Републике Србије.

„Морамо да чувамо Републику Српску, јер су за њу су дати многи животи. Тешка је ситуација свугдје у свијету и не смијемо дозволити да се оваква неодговорност попут Јеленине /Тривић/ и Шаровићеве понови", рекао је Kнежевић.



Зато, поручио је он, ако има ико да се двоуми за кога треба гласти  - онда је вријеме да то сам себи разјасни  - за Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, и обје листе СНСД-а.

Kандидат СНСД за народног посланика из Изборне јединице шест Бранка Савчић истакла је да њено увјерење да ће мјештани Пучила и Семберије гласати за Милорада Додика вечерас расте и потврђено је чињеницом да је број мјештана који су присутни на трибини СНСД-а огроман, као никад до сада.



"Увјерена сам да ћете гласати за обје листе наших кандидата, јер у недјељу се гласа за Републику Српску на коју се у посљедње вријеме удара са свих страна. Спрема се политичка офазива из Сарајева и од страних политичких помагача који долазе из Њемачке, Велике Британије, САД-а...", рекла је Савчићева и додала да бисмо одбранили скупо плаћену Српску треба да гласамо за провјерене људе Милорада Додика и Жељку Цвијановић.
Kандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Златан Лазаревић рекао је да је срећан што је вечерас у прелијепо уређеном мјесту.



„Вас занима, увјерен сам, стање у аграру и одмах да вам кажем да чекамо нови нацрт локалног буџета и највјероватније је да ће он трећи пут бити повећан, сада са 1,7 на 3 милиона KМ за ову годину", рекао је он додавши да је двије године суше уназадило пољопривреднике те да се данас, коначно, с тим у вези, огласио и градоначелник.

"Ми ћемо, кад се прогласи суша,  предложити повећање износа на име помоћи, јер ово што је градоначелник предложио није довољно. Рекао је да ћете добити по 100 KМ по хектару, што је милион и 200 хиљада KМ из локалног буџета. Ми знамо да је мање од 300 KМ по хектару недовољно", рекао је он и нагласио да је о томе већ разговарано са министром Пашалићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.



Лазаревић је позвао мјештане, обзором да су увидјели колико кандидати друге опције - Мирко Шаровић и Јелена Тривић не раде за Српску и за српски народ, и да и сами свједоче о  њиховом, како је рекао, удруживању са странцима, да подрже Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ и Милорада Додика за предсједника Републике Српске.

Избор Додика и Цвијановићеве је једини прави и сигуран избор и за Србе западно од Дрине и за нашу државу Републику Српску.