МИЛОВАНОВИЋ: ИЗБОР ЈЕ ИЗМЕЂУ ПОЛИТИКЕ РЕЗУЛТАТА И ПОЛИТИКЕ ОБЕЋАЊА :: Semberija INFO ::

 

МИЛОВАНОВИЋ: ИЗБОР ЈЕ ИЗМЕЂУ ПОЛИТИКЕ РЕЗУЛТАТА И ПОЛИТИКЕ ОБЕЋАЊА


Предсједник Градског одбора СНСД-а у Бијељини Мирослав Миловановић рекао је на скупу коалиције 12 странака и листа из Семберије које подржавају кандидате за предсједника Републике Српске Милорада Додика и за српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић да је 2. октобар историјски датум када се грађани опредјељују између „политике резултата и политике обећања“.



Миловановић је на великом окупљању у Великој Обарској скренуо пажњу да су глобална дешавања врло неизвјесна, да смо сви свједоци како се свијет мијења из дана у дан и да је због тога заиста важно да Републику Српску и у Бањалуци и у Сарајеву представљају лидери какви су Милорад Додик и Жељка Цвијановић. 
Наводећи примјер понашања Љубише Петровића који је и носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест, који је као градоначелник дијелио и дијели народ у Семберији по страначкој припадности, Миловановић је рекао да такву политику СНСД никада неће проводити.
„Политика СНСД је да смо окупљени, да смо заједно. Противник сам онога што се дешавало овдје у Обарској, да се прескаче чак и замјена сијалица испред кућа активиста СНСД које чини градска управа из СДС. Сљедеће године ће министарство овдје инвестирати у изградњу система за наводњавање 650 хектара и нико неће бити прескочен. А нисам сигуран да ови други то не би радили“ рекао је Миловановић 
Миловановић је истакао да и лично познаје Додика и Цвијановићеву и да зна да они представљају најбољи тим за одбрану Српске и у Бања Луци и у Сарајеву.

Предсједник Градског одбора Републичке странке Српске Младен Петровић
рекао је да је вечерашњи скуп, који је одржан у Великој Обарској, побједнички и истакао заједничку подршку свих странака Додику и Цвијановићевој, наводећи да се морају бирати људи који имају свој став, који су одважни и знали су до сада да воде политику.

"Ту не смијемо погријешити, не смијемо дозволити експерименте, морамо наставити континуитет и зато пуна подршка за наша два најбитнија кандидата. Мислим да ни грађани неће погријешити, јер морамо наставити путем успјеха и просперитета", поручио је Петровић.

Предсједник Градског одбора Демоса у Бијељини Милан Дакић рекао је на трибини да бијељинска регија 2. октобра треба да омогући најубједљивију побједу Додика и Цвијановићеве.



"У овим временима је веома опасно правити промјене, ми имамо људе који су до сада изнијели све проблеме низ година у континуитету и треба им дати повјерење да тако наставе, јер тако дајемо сигурност Републици Српској", поручио је Дакић и додао да ФБиХ и велики дио опозиције не мисли добро Српској.

Предсједник Градског одбора СДС Семберије Предраг Јовић на скупу у Великој Обарској истакао је да ова коалиција, сабрана и јединствена, брани национални интерес и да њени јаки лидери Додик и Цвијановићева штите српску породицу, вјеру, традицију и будућност Републике Српске.
„Изазовима који нам се сервирају споља, можемо се одупријети само ако смо сабрани, јединствени и ако смо заједно. И када смо кретали у ову коалицију оно што нас је одмах ујединило је била заштита националног интереса, а потом и економија. Али да бисмо се одупрли притисцима оних којима смета јака Република Српска морамо имати јаке лидере, који имају свој став, сарађују са свима, али знају да храбро заштите оно што је наше и наша традиција“ рекао је Јовић.


Предсједник Градског одбора СП Бијељина Недељко Јовић рекао је да јака Република Српска и јак Додик сметају онима који не желе добро Српској и српском народу и позвао бираче да 2. октобра својим гласом подрже борбу за још јачу Републику Српску.
„ Милорад Додик је себи нацртао мету на чело, јер смета страним земљама које не воле Републику Српску. Зашто? Зато што је деведесет и неке договарао како да Српска опстане и остане. Њима смета што Српска има стабилне плате и пензије, гради ауто-путеве, болнице, што има стабилну владу и социјална давања. Ми можемо да оснажимо Додика и да скинемо ову мету, тако што ћемо оловком другог октобра заокружити њега и Цвијановићеву, јер ће тако и Република Српска остати и опстати“ рекао је Јовић.

Предсједник Градског одбора Српске радикалне странке у Бијељини Драган Ђурђевић рекао је да су из те странке дали подршку СНСД-у, Додику и Цвијановићевој јер је и за њих најважније да се спријечи пренос надлежности са Републике Српске на ниво БиХ.
"Они су одговорили том изазову, престао је пренос надлежности и што је најважније, данас у Републици Српској може да се живи од свог рада, како радници, тако и пољопривредници, млади могу да се школују и да живе од свог рада, привреда функционише, из Српске се више не извозе сировине него производи, а буџет Републике је стабилан, редовно се исплаћују плате и пензије", истакао је Ђурђевић.

Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић је рекао да је важно да се у другом дијелу изборне кампање мора грађанима јасно поручити да је одбрана Републике Српске приоритет и да због тога треба одбранити мјесто предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ од напада који долазе из иностранства и покушаја да се на та мјеста инсталирају људи који ће заговарати пренос надлежности.
„ У Бијељини је проблем што се народ налази под ударом медија који прави политичке спинове и који раде за амбасаде Велике Британије, Америке … и покушавају окренути грађане на другу страну од Републике Српске. Зато морамо објаснити грађанима да не смијемо поновити грешку из 2020. године када је за градоначелник изабран Љубиша Перовић који прима Џаферовића у Бијељини, а опструише развој Семберије“ рекао је Митровић.
Митовић је позвао грађане да на историјским изборима 2. октобра гласају за одбрану Републике Српске и челних функција предсједника републике и српског члана Предсједништва БиХ и гласају за Милорада Додика и Жељку Цвијановић.