СНСД У КОВИЉУШАМА: СЛУШАМО ПОТРЕБЕ ГРАЂАНА - ЗАЈЕДНО ЧУВАМО СТАБИЛНОСТ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

СНСД У КОВИЉУШАМА: СЛУШАМО ПОТРЕБЕ ГРАЂАНА - ЗАЈЕДНО ЧУВАМО СТАБИЛНОСТ СРПСКЕ


Кандидати за посланике у Народној скупштини из Изборне јединице шест на јединственој Листи СНСД: Златан Лазаревић, Бранка Гавић и Славен Ристић понудили су вечерас у Ковиљушама сву потребну помоћ како би се обезбиједили бољи услови живота у овом, једном од највећих избјегличких насеља у Семберији.



Поручили су и да је „потпуно јасно да је за континуитет развоја и стабилности Републике Српске потребно подржати политике Милорада Додик и Жељке Цвијановић и њихов  избор на мјеста предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ“, док  избор кандидата СНСД за Народну скупштину и Представнички дом Парламента БиХ показује да ова странка има капацитете и људе способне да рјешавају проблеме.



„Ковиљуше су као насеље настале у посљедњих 20 година, и сјећам се када је овдје био макадамски пут. Градска управа се није баш прославила кад је у питању ово насеље. Многе ствари су остале недовршене, а многе је СНСД и покојни Бато Бобар радио у режији која није у надлежности Републике Српске. Надам се да ћемо у будућем периоду изнаћи рјешења за проблеме овог насеља“ рекао је Лазаревић.



Кандидат Бранка Гаврић је истакла да су највећи изазови инфраструктурне природе.  Један од највећих је незавршен, отворени канал за одвод кишне и фекалне канализације.

„Ту су и неасфалтиране и незавршене улице.  На дугим и правим асфалтираним улицама на којима брзина није прилагођена, није безбједан одлазак дјеце до школе, јер нема лежећих полицајаца и тротоара. Оно што се  истиче као највећи захтјев је што нису повезани аутобуском линијом са градом чиме немају ријешен одлазак дјеце у средњу школу, у Дом здравља, болницу“ рекла је Гаврић.



Кандидат Славенко Ристић је рекао да има симболике између насеља које је изграђено у облику срца и људи који живе у Ковиљушама.

„Драго ми је да видим да је Бијељина у експанзији. Насеље је велико, и овдје је урађен плински цјевовод, што ће много значити, јер ће енергетски бити збринуто, када се уз ауто-пут изгради и гасовод. Овдје је потребна и фискултурна сала. Све што буде до мене и до нас, ми ћемо се ставити на располагање грађанима “ рекао је Ристић.



Иако је рјешавање највећег броја  побројаних проблема у надлежности локалне власти и одборници СНСД су већ покретали иницијативе за њихово рјешавање у Скупштини града, оне никада нису проведене. Због тога су кандидати за народне посланике обећали веће ангажовање како би се сагледале све могућности дјеловања и реализације већ усаглашених рјешења са грађанима Ковиљуша.