ЗАХВАЉУЈУЋИ ТУРИСТИЧКИМ ВАУЧЕРИМА СВЕ ВИШЕ ГРАЂАНА УПОЗНАЈЕ ЉЕПОТЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗАХВАЉУЈУЋИ ТУРИСТИЧКИМ ВАУЧЕРИМА СВЕ ВИШЕ ГРАЂАНА УПОЗНАЈЕ ЉЕПОТЕ СРПСКЕ


За разлику од туризма који је доживио „процват“ у току пандемије корона вируса, трговина је и даље у изузетно лошем стању, јер имамо пораст цијена од енергената, али и основних животних намирница, изјавила је данас за портал „Семберија инфо“ Сузана Гашић, министарка трговине и туризма Републике Српске приликом посјете Активу жена ГО ДЕМОС Бијељина.



-За вријеме пандемије, десила се одлична ствар за туризам, сви су препознали нашу природу, љепоте, те етно села, али и сеоска домаћинства која су баш дошла до изражаја током пандемије. Кроз све то нешто лоше, постали смо препознатљиви и мјесто гдје се улаже“, истакла је министарка Гашић и додала да су  прошле године, грантна средства преусмјерили и на помоћ сеоским домаћинствима, те са том мјером  остварили одличан ефекат.

Резултати у туризму, сада су много бољи него 2019. године, односно прије почетка пандемије корона вируса, те да су туристички ваучери знатно допринијели томе, казала је Гашићева.



-Туристички ваучери су најбољи пројекат на који смо успјели утицати и добити подршку, прије свега премијера РС, а предсједница РС је од почетка била за ту причу, тако да смо остварили одличан ефекат. Наше становништво је то одлично прихватило. Ефекти ваучера се стварно виде јер неке дестинације нису биле баш посјећене, а сада имају све више посјетилаца. У лошој ситуацији нашли смо нешто позитивно и за 2023. годину имамо планове да постоје ваучери, иако ове године рефундација иде из компензационог фонда, јер нема у буџету директно, али надамо се да ћемо то усвојити као неку трајну мјеру“, закључила је министарка Сузана Гашић.

Семберија инфо