Василије Перић упутио честитку поводом Дана Републике: "Српску је изњедрила љубав и жеља за слободу српског народа" :: Semberija INFO ::

 

Василије Перић упутио честитку поводом Дана Републике: "Српску је изњедрила љубав и жеља за слободу српског народа"


Републику Српску, наше чедо највеће, изњедрила је љубав и жеља за слободу српског рода, поручио је поводом Дана Републике Српске и Светог архиђакона Стефана, крсне славе Републике Српске, начелник општине Угљевик, Василије Перић. 

Перић је на пријему за свештенство,  привреднике, друштвене раднике, представнике мјесних заједница, политичких странака истакао позитивне резултате у претходном периоду у овој подмајевичкој општини и најавио даљи прогрес у свим сегментима.



- Много тога је урађено у претходној години, упркос свим недаћама које је задесило цијело друштво. Успјели смо да задржимо позитивне резултате које краси наш крај и по чему смо препознатљиви са обје обале ријеке Дрине - рекао је Перић.

Угљевик је у посљедње двије године, према ријечима челника ове општине, остварио 7 одсто веће приходе и за 54 одсто већи извоз када је ријеч о привреди. 

- Урадили смо бројне пројекте које се тичу побољшања квалитета живота наших грађана, подстицали смо привреду и пољопривреду, радили инфраструктурне пројекте, изградили пјешачко-бициклистичку стазу дужине један километар поред корита ријеке Јање и много тога а посебно у нашим дивним селима која су потпуно модернизована-подсјетио је Перић.



Фестивал „Дани хармонике“ који се одржава сваке године у Угљевику, је један  од највећих културних догађаја у Европи, нагласио је Перић, када ова општина угости највеће свјетске виртуозе хармонике.

- Сајам шљиве, воћних ракија и меда, као и сајам домаћих радиности су понос свих нас Угљевичана-додао је Перић.

Посебна пажња у Угљевику је брига о младим покољењима. 

- Општина Угљевик у цјелости финансира бесплатне школе спорта, фудбала, кошарке, пливања и свега онога када су наши најмлађи у питању. Имамо најнижу цијену цјелодневног боравка дјеце у вртићу која је 95 КМ на мјесечном нивоу-рекао је Перић.

Претходно је делегација општине Угљевик заједно са Општинском борачком организацијом положила вијенац на Спомен-обиљежје погинулих борцима Војске Републике Српске. 



- Наш подмајевички крај је дао више од 300 најбољих синова за њено стварање  и слободу уз скоро троструко више рањених јунака. Њих и њихове породице никад не смијемо да заборавимо. Њихове жртве створиле су јаке и снажне темеље Републици Српској. Наша подршка њима је свакодневна јер је то наша дужност и обавеза - закључио је Перић.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да је прије три деценије проглашењем Републике Српске ударен камен темељац слободе српског народа.

- Наша жеља је да сви живе лијепо у нашој Републици Српској, да оволико живота за њено стварање нисмо дали узалуд и зато, славу почињемо сјећањем на наше јунаке - рекао је Маринковић.


За Семберија инфо - Младен Василић