Општина Лопаре ће уклонити нелегално изграђен споменик у облику љиљана :: Semberija INFO ::

 

Општина Лопаре ће уклонити нелегално изграђен споменик у облику љиљана


Општина Лопаре ће уклонити нелегално изграђен споменик у облику љиљана

Општина Лопаре осуђује постављање споменика у Мјесној заједници Kорај који својим визуелним рјешењем и концептом вријеђа осјећаје великог броја грађана Општине Лопаре, али и позива све грађане општине Лопаре да у политички узаврелом предизборном периоду не насједају на провокације појединаца и политичких група.

Желимо истакнути да организатори овог чина нису тражили дозволу за постављање споменика од Општине Лопаре, што је додатни разлог из којег ће споменик бити уклоњен у законом предвиђеном периоду, за шта је већ грађевински инспектор донио Рјешење о уклањању бесправног изграђеног споменика. 

Општина Лопаре овим саопштењем жели и изразити жаљење због овог покушаја нарушавања завидног нивоа међунационалне и међувјерске толеранције, поштовања и сарадње на подручју Општине Лопаре, о чему свједоче многобројни успјешни пројекти и инвестиције. 

Имајући као свој основни приоритет у раду побољшање квалитета живота за све грађане Општине Лопаре, Општина Лопаре већ годинама неуморно ради на стварању климе у којој ће се сви грађани, без обзира на њихову националну, вјерску или политичку припадност, осјећати сигурни и бити слободни да учествују у свим активностима које воде ка развоју и изградњи заједнице.  

Општина Лопаре ће и даље чврсто стајати на линији одбране тих вриједности и слобода, као и изградњи здраве културе дијалога о свим темама које дијеле различите групе у заједници, али ће истовремено и увијек заштити заједницу од покушаја стварања раздора међу људима и уношења немира који иде у корист само онима који такве ситуације желе искористити за своје персоналне политичке циљеве.

Из тог разлога, још једном позивамо грађане да овакве провокације и инциденте третирају с достојанством и без давања незаслужене пажње и да не буду пијуни појединаца и група који имају лоше намјере.

Умјесто тога, наш најбољи одговор ће бити да наставимо радити истим темпом на развоју заједнице и промоцији и заштити заједничких вриједности, за све боље Лопаре и за наше будуће генерације - саопштено је из општинске управе Лопаре.