Млади такмичари бриљирали на фестивалу :: Semberija INFO ::

 

Млади такмичари бриљирали на фестивалу


Да нисмо без разлога препознати као учени људи у свијету показују и млади, талентовани ученици основних школа узраста од 5. до 9. разреда који су као такмичарска екипа бриљилари на Фестивалу ,,Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију" у категорији ,,ЗНАЊЕ".

Такмичари су припремали питања из различитих области из збирке која броји око 300 питања из области историје, пољопривреде и опште културе.



Својим учешћем достојанствено су представили своје школе и мјесне заједнице, а уједно су нам показали да су наши млади и даље жељни знања и спремни да уче и одговоре на сваки изазов на који наиђу.

У финалу Фестивала ,,Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију" које jе одржано, у Центру за културу Семберија, нашле су се такмичарске екипе из Дворова, Јање, Великe Обарске, Уједињених села, Драгаљевца, Црњелова, Трњака, Батковића и Велиног Села.

Лука Радић - љекар, побједник квиза Слагалица који је био почасни члан жирија прве финалне вечери додијелио је медаље најбољим екипама и то сљедећим редосљедом:

прво мјесто за екипу из Велиног Села

друго мјесто је освојила екипа из Велике Обарске и

треће мјесто екипа из Дворова.

Свечани пријем за три првопласиране екипе у Градској управи Града Бијељина биће уприличен 5. јула 2024. године у 9 часова, када ће дјеци бити уручени таблети као поклон.

Екипа Велиног Села, као побједник фестивала, је за своју школу изборила комплетно реновирање и опремање, док је другопласирана екипа из Велике Обарске својој школи обезбиједила савремен рачунар који ће бити уручен школи.

Желимо да похвалимо Николину Јевтић која је била представник Амајлија и наступила прве квалификационе вечери у Црњелову. Оно по чему је ова дјевојчица посебна је, управо, то што су у посљедњем тренутку другарице из њене екипе одустале од такмичења, али је она упркос томе одлучила да наступи самостално и представи своје село. Овај поступак је за сваку похвалу, те ће и она бити на пријему и као поклон ће заједно са другим такмичарским екипама добити таблет'', потврђују организатори.

Посебну захвалност и похвале заслужују и ученици основне школе из Батковића, која су се једина такмичила само у овој категорији на Фестивалу ,,Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију" а у финале ушла са чистом 10 и представила Батковић на најљепши могући начин.

Хвала свим ученицима који су учествовали и никада не заборавите да вам ваше знање нико не може узети, а ваш рад, уколико је исправан, увијек мора бити видљив, препознат и награђен'', казали су на крају организатори Фестивала ,,Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију''.