КЛУБ ОДБОРНИКА СДС: Саопштење за јавност :: Semberija INFO ::

 

КЛУБ ОДБОРНИКА СДС: Саопштење за јавност


Поводом изјаве предсједника Скупштине града да ,,су сви одборници једногласно подржали закључак, гдје се констатује да је градоначелник грубо прекршио закон..." зато што је запослио одређени број радника у Градској управи... изражавамо протест против намјерне манипулације поменутог господина.

Прије свега, предсједник Скупштине би требало да зна да Скупштина није надлежна да оцјењује законитост нечијег рада, па, према томе, није смио да допусти доношење таквог закључка.

Манипулација се огледа и у чињеци да предсједник није обезбиједио одговор на одборничко питање СДС-а колико је радника запослено у институцијама и предузећима која се, такође, финансирају из буџета града, како бисмо знали за шта им је ребалансом повећан износ од 600. 000.оо за лична примања? То је сакрио и у свом обраћању јавности а био је дужан да равноправно најави и једногласно усвојен Закључак СДС-а у којем тражимо да надлежни инспекцијски органи испитају сва запошљавања у свим јединицама које се финансирају из Буџета Града. Притом нисмо прејудицирали исход, нити смо то називали незаконитим.

Смарајући да је Закључак скупштинске већине пословнички и законски валидан ми смо га подржали као легалисти. Без обзира на очигледне манипулације и замјене теза, изражавамо снажну подршку градоначелнику. Такође, позивамо инспекцијске и судске органе да испитају све и донесу правичне одлуке.

Надамо се да се правда, ипак, не може,,купити" без обзира на ,,побједу"на чијим се крилима ради све ово. О вођењу Скупштине ћемо други пут(постоје стенограми).