Електро-Бијељина: Период иза нас пун изазова, у будућност крупним корацима :: Semberija INFO ::

 

Електро-Бијељина: Период иза нас пун изазова, у будућност крупним корацима


У присуству менаџмента ЗЕДП "Електро-Бијељина" и кума, ломљењем славског колача, данас је обиљежен Свети Пророк Илија, слава овог предузећа.

"У данашње вријеме, када привредни амбијент није најповољнији, ЗЕДП „Електро-Бијељина" остварује завидне пословне резултате, који је с правом, сврставају међу најуспјешнија предузећа у региону. Период иза нас био је пун изазова, како у погледу наставка модернизације мреже, тако и у активностима око реструктурирања предузећа, раздвајања дјелатности, као и око прве фазе систематизације радних мјеста," наводе из Електо Бијељина.

- Иза нас је успјешан период, јер смо задржали тренд раста пословања и успјешних финансијских резултата, свели смо дистрибутивне губитке на историјски минимум, у току је реализација капиталног пројекта, који реализујемо посредством кредитног аранжмана са Европском банком за обнову и развој, вриједног 15 милиона евра, а средства ће бити утрошена до 2022. године за финансирање изградње и реконструције средње и ниско-напонске мреже и уградњу паметних бројила. Осим ових средстава, ми ћемо уложити властита средства, тако да ће пројекат бити вриједан око 45 милиона марака.Тај пројекат ће бити од изузетног значаја, како за наш систем, тако и за саме крајње купце, што се већ кроз постигнуте резултате види и у пракси", рекао је др Васо Арсеновић, вршилац дужности директора ЗЕДП „Електро-Бијељина".



Он је подсјетио и на инвестирање од милион марака за модернизацију возила и механизације и указао на највећи изазов, а то је реструктурирање Електропривреде Републике Српске, као и растерећење броја радника путем давања стимулативних отпремнина.

"У складу са наставком имплементације реструктурирања и оптимализације броја радника позвали смо раднике да се добровољно пријаве за стимулативне отпремнине, што је искористило 213 радника. На тај начин смо ову фазу завршили и спремно настављамо даље активности у погледу раздвајања дјелатности дистрибуције од производње и снабдијевања у складу са новим Законом о електричној енергији, као и наставак инвестиционог циклуса", каже директор Арсеновић. Све речено је снажан темељ даљег пословања и залог за будућност у коју ће радници и менаџмент „Електро-Бијељине" кренути крупним корацима.

​Бијељина Данас