ОКРУГЛИ СТО ПОСВЕЋЕН ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ :: Semberija INFO ::

 

ОКРУГЛИ СТО ПОСВЕЋЕН ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ


У организацији Агенције за развој малих и средњих предузећа града Бијељине у Центру за културу одржан је округли сто на тему  ,,Развој женског предузетништва и примјери добре праксе на подручју града Бијељине“. Учесници су разговарали о тренутном стању и проблемима који ограничавају развој женског предузетништва, као и препорукама за рад и сарадњу надлежних субјеката у циљу њиховог отклањања. 

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа града Бијељине Славиша Јовановић каже да на подручју града Бијељине, кад је ријеч о предузетништву, тек око 10 одсто чине жене предузетнице, те да, имајући у виду један огроман ресурс женске популације у нашем граду, сматра да се овој проблематици треба посветити адекватна пажња и да треба креирати нове политике и програме за подстицај женског предузетништва.

-Влада Републике Српске је ове године усвојила Нацрт стратегије развоја женског предузетништва и ми се надамо да ће почетком 2019. године Народна скупштина РС тај документ усвојити, каже Јовановић, истакавши да је овај округли сто организован с циљем да се повежу институције на подручју града Бијељине које се баве питањима развоја привреде и отварања радних мјеста.
​   
Према ријечима извршног директора Градског занатско-предузетничког удружења ,,Предузетник“ Милорада Стевића, живимо у друштву у ком још увијек владају стереотипи према којима се жена гледа као супруга, мајка и домаћица.
-Жене су безброј пута показале да знају, могу и умију, а организовањем оваквих скупова охрабрујемо  их да се не боје покретања властитог бизниса, те да је упорност најбитнија у сваком послу, каже Стевић.
                                                                                                                                                 
 М.Р.