Мајевички доручак :: Semberija INFO ::

 

Мајевички доручак


Здрава животна средина, што је потврђено и недавним мјерењима и испитивањима Института за јавно здравство РС и Републичког центра за заштиту од зрачења, видимо као услов и шансу за развој мајевичког краја, производњу здраве хране и развој туризма, каже Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Савић истиче податак да је на подручју општине Лопаре у овој години отворено 392 нова радна мјеста, захваљујући, прије свега, приватној иницијативи и покретању производње у предузећима као што су „Термал“, „Ђокић метал“, “Wood world“, „Термоелектро опрема“.
„Што се тиче производње здраве хране, планирана је изградња мини – фабрике за производњу тврдог сира у Јабланици. Привредник Драган Јовић већ је подигао нови воћњак на површини од 50 хектара. У Тобуту ћемо подржати производњу оригиналне „мајевичке печенице“. Уз дестилерију воћа и производњу воћних ракија у Милином Селу  и производњу „мајевичког хљеба“, бићемо у прилици да комплетирамо „мајевички доручак“ са производима из овог краја“, каже Савић, истичући да се пуно очекује и од изградње регионалног Спортско – рекреативног комплекса на Бусији, на Мајевици, који би могао обогатити и туристичко – угоститељску понуду ширег подручја.

Љ.Љ.