Нијемци докапитализују Павловић банку :: Semberija INFO ::

 

Нијемци докапитализују Павловић банку


Због заинтересованости њемачких инвеститора Павловић Интернатионал Банка продужила је до 17. децембра рок за упис и уплату акција.

„Павловић банка је донијела одлуку о продужењу рока 18. емисије обичних редовних акција до 17. децембра 2018. године, да би се у продуженом року упјешно спровео упис и уплата акција од стране будућег инвеститора", рекли су за ЦАПИТАЛ у овој банци. Додали су да је у току процедура код Комисије за хартије од вриједности (КХОВ) РС која се односи на продужење рока из ове емисије у складу са измијењеним проспектом.

„Куповина акција осамнаесте емисије планирана је од стране њемачких инвеститора који су предузели активности у циљу успјешног окончања емисије", потврдили су у Павловић банци. Јавни позив за упис и уплату обичних редовних акција јавном понудом, у вриједности од седам милиона КМ, Павловић банка расписала је 25. октобра, а након што постојећи акционари банке нису у року од 15 дана докапитализовали банку, то је омогућено осталим заинтересованим инвеститорима. Тај рок је истицао данас, а банка је у петак одлучила да га продужи за још 14 дана.

Рок за упис и уплату акција 18. емисије почиње 16-ог дана од дана објављивања јавног позива и траје 37 дана", наведено је одлуци о другим измјенама одлуке о 18. емисији акција Павловић банке. У банци су навели да је циљ емисије акција„повећање капитала, реализација стратешког плана банке, јачање конкурентске позиције банке на локалном тржишту, јачање капиталне адекватности и ширење и диверзификација извора финасирања". Павловић банка је још у августу планирала двије емисије акција од по седам милиона, да би у октобру Надзорни одбор повукао једну емисију.

Према финансијском извјештају губитак банке у првих шест мјесеци ове године износио је 2,74 милиона КМ. Ова банка у већинском власништву је породице бизнисмена Слободана Павловића и његове компаније „Слобомир".

Извор: Бијељина Данас/Capital.ba