ТЕЖАК ПОСАО ЗА КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ТЕЖАК ПОСАО ЗА КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ


Комунална полиција Града Бијељина даје свој максимум када су у питању послови из њихове надлежности од када су уведене бројне мјере и наредбе са циљем спречавања ширења вируса корона.

Да им посао тренутно није лак, говори и податак да је на терену само 12 комуналних полицајаца.

„Комунална полиција је одмах, након доношења Наредбе Градског штаба за ванредне ситуације 16. марта да угоститељски објекти не могу радити, изашла на терен и обавјестила све угоститеље о тој Наредби те им дала кратак рок да то ураде. Они који ту Наредбу нису поштовали су кажњени, изјавио је за Семберија инфо Ратомир Драганић, начелник Комуналне полиције.  

Према његовим ријечима, до сада власници два угоститељска објекта нису испоштовали наредбу због чега су кажњени.

„Након пар дана смо исконтролисали све угоститељске објекте и јос 2 су ‚‚кришом‚‚ отворили. Исти су кажњени и запечаћени до даљњег“, прецизирао је Драганић.

Према његовим ријечима, Наредбом је прецизирано да они објекти, који у рјешењу имају одобрење за доставу хране, то могу радити уз посебне мјере застите.

Када је у питању контрола лица којим су санитарни и здравствени инспектори издали рјешење о изолацији што је у надлежности Комуналне полиције, од 22. марта до сада исконтролисано је 1.072 лица.

„Од тога броја, 39 лица није поштовало упуте доктора о самоизолацији, а једно лице није поштовало рјешење санитарног републичког инспектора и оно је, уз асистенцију опште полиције, 2. априла приведено у карантин у спортску салу Основне школе ‚‚Вук Караџић‚‚“, истакао је Драганић.

Том лицу, каже он, републички инспектор ће издати налог због непоступања по рјешењу у износу од 1.000 КМ.
„Контролу лица у изолацији и контролу угоститељских  објеката обавља  свега 12 комуналних полицајаца у двије смјене. Колеге су у свакодневном контакту са потенцијалним преносиоцима“, рекао је Драганић, додајући да комунални полицајци раде без поговора и професионално без обзира на њихове године, само два су испод 50, а остали преко 50 и 60 година.

Као начелник Комуналне полиције, Драганић се захвалио комплетном тиму својих сарадника у Комуналној полицији, јер дају свој максимум када је у питању извршавање радних задатака у тренутним околностима.

Драганић је апеловао на грађане да се придржавају мјера надлежних са циљем спречавања ширења вируса корона.

Семберија инфо