„ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА У БИЈЕЉИНИ“: МИЛЕНКО МИЋАНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА :: Semberija INFO ::

 

„ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА У БИЈЕЉИНИ“: МИЛЕНКО МИЋАНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА


На изборној скупштини ''Завичајног удружења Тузлака у Бијељини'', за предсједника управног одбора изабран је Миленко Мићановић познати привредник из Бијељине, који ће бити и предсједник Удружења у наредних четири године, а предсједник Скупштине Удружења је проф. др Десанка Тракиловић.

Подсјећамо да је Удружење формирано 2015. године са основном мисијом да окупи грађане који живе у Бијељини, а потичу из предратне регије Тузла, како би очували сјећања, традицију и обичаје тог региона. Према процјенама Удружења на подручју Бијељине живи између шест и осам хиљада предратних становника региона Тузла.



Удружење је у протеклих осам година постало препознатљиво у Семберији због низа активности које су проведене од којих издвајамо само неке: обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници који је споменик нулте категорије и под заштитом је државе, израда филма и монографије о страдањима Срба на подручју Тузле, учешће у изградњи спомен обиљежја борцима страдалим 21. марта 1993. године и погинулим и умрлим борцима у Одбрамбено-отаџбинског рата (1992-1995) са подручја општине Тузла, организовање Илинданског сабора у Пожарници, припрема и организовање дружења Тузлака у Бијељини и тд, а како је најављено, овогодишње дружење Тузлака одржаће се 16. Марта.

(Семберија инфо)