Забринути смо због такозваног дефилеа :: Semberija INFO ::

 

Забринути смо због такозваног дефилеа


Забринути смо такозваним дефилеом поводом 1. марта Дана Републике Босне и Херцеговине у Брчко кога Република Српска не признаје, те нас још више брине чињеница да је на челу дефилеа Санин Муса, припадник одреда Ел Муџахид, за кога се сумња да је починио монструозне злочине над Србима у Возући'', наведено је у саопштењу за јавност Удружења ветерана Гарда Пантери, Удружења ветерана Пеша Брчко, Удружења ветерана Мандини Лавови и Удружења Тобутски Соколови.
 
Према њиховим тврдњама, Санин Муса је у посљедње вријеме на друштвеним мрежама износио лажи о наоружавању српског народа отцјепљењу Републике Српске и многе друге лажи, што је довело до радиклизације становништва.

​-Пратећи друштвене мреже и коментаре, јасно нам је да спремају провокације ратним затавама и обиљежјима тзв. Армије БиХ и да у Брчко долазе пуни мржње. Свој долазак у Брчко најављују навијачке групе, екстремни елементи блиски радикалном Санину Муси и његовим ставовима. Брчко је мултиетнички град у коме никад послије рата није било националних тензија. Дефиле са ратним обиљежјима Армије БиХ угрозиће међунационалне односе у граду. Очекујемо да брчанаска полиција забрани дефиле и тако избјегне нежељене инцинденте. Свако има право доћи у Брчко и ибиљежити шта пожели, али нико нема право провоцирати'', прецизирано је у саопштењу за јавност Удружења ветерана Гарда Пантери, Удружења ветерана Пеша Брчко, Удружења ветерана Мандини Лавови и Удружења Тобутски Соколови, а које досртављено медијима.