Апел Градоначелнику да започне процедуру расподјеле средстава спортским клубовима :: Semberija INFO ::

 

Апел Градоначелнику да започне процедуру расподјеле средстава спортским клубовима



Као што је спортској јавности већ познато, Скупштина Града Бијељина је амандманом на буџет Града Бијељина за 2024. годину, повећала средства за спорт за 200.000 КМ у односу на претходну годину, те сада износе око 1.600.000 КМ, што је значајно увећање, које би требало да барем у некој мјери олакша функционисање спортских клубова у нашем граду.

Са друге стране, онај који је у потпуности надлежан за извршење буџета, Градоначелник Града Бијељина, већ 45 дана не дозвољава да се ово питање реализује, те да клубови добију преко потребна средства неопходна за функционисање.

Наиме, Градска управа на челу са Градоначелником, по Правилнику о расподјели средстава, има само једну обавезу када је у питању спорт и расподјела средстава за спорт, а то је да припреми документ “Проценти по спортовима”, односно, распореди колико који спорт процентуално добија средстава од укупног буџета за спорт, а Савјет за спорт та средства расподјељује спортским клубовима у оквиру тих процената.

Наглашавамо да Градска управа још увјек није доставила тај документ Савјету за спорт, како би Савјет одрадио свој дио посла и клубови могли да наставе нормално функционисање. 

Савјет за спорт апелује на Градску управу и Градоначелника, да свој дио посла одраде у најкраћем могућем року, јер су клубови у Семберији у великим проблемима, своју последњу траншу су добили давно, а спортска сезона у већини спортова је у пуном јеку, јер се спортска и календарска година обично не поклапају.


САВЈЕТ ЗА СПОРТ ГРАДА БИЈЕЉИНА