Повријеђен полицијски службеник :: Semberija INFO ::

 

Повријеђен полицијски службеник


Полицијска станица Бијељина 2, 01.02.2024. године, око 18 часова, запримила је пријаву, да је дошло до нарушавања јавног реда и мира тучом више лица у Спортској сали у Рачанској улици, приликом одржавања утакмице између РК ,,Радник“ Бијељина и РК ,,Црвена звезда“ Београд.

Том приликом повријеђено је лице М.М. из Бијељине, а о догађају обавијештено је Окружно јавно тужилаштво у Бијељини. Том приликом поступајући тужилац се изјаснио да нема елемената кривичног дјела, с обзиром да је оштећени изјавио да не жели кривичну одговорност за извршиоца. Оперативним радом пронађен је и идентификован извршилац М.Ђ. из Бијељине, те је санкционисан по члану 3. став (1), тачка 2) Закона о спречавању насиља на спортским приредбама.

У циљу успостављања нарушеног јавног реда и мира, ангажовани су полицијски службеници  Јединице жандармерије Бијељина, на које је насрнула група навијача, те је том приликом лакше повријеђен полицијски службеник Полицијске станице Бијељина 2''.

О наведеном догађају обавијештено је надлежно тужилаштво које је дјело оквалификовало као кривично дјело ,,Напад на службено лице у вршењу склужбене дужности“.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина предузимају све даље потребне мјере и радње у циљу утврђивања одговорности организатора јавног скупа, као и одређених пропуста од стране организатора'', наведено је у саопштењу за јавност из Полицијске управе Бијељина.