БИЈЕЉИНА: ИНКЛУЗИВНЕ ИГРЕ ЗА ДЈЕЦУ С ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ “ПРИБЛИЖИМО СЕ” :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ИНКЛУЗИВНЕ ИГРЕ ЗА ДЈЕЦУ С ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ “ПРИБЛИЖИМО СЕ”



Спортске инклузивне игре за дјецу с потешкоћама у развоју, организоване су у Бијељини у сарадњи са Амбасадом Италије у БиХ, Популационим фондом Уједињених нација, АК “Атлетиком” Бијељина и Специјалном олимпијадом БиХ, у оквиру пројекта “Приближимо се”. Према ријечима Хектора Рамиреза, представника Популационог фонда УН,  пројекат финансијски помаже Влада Италије, заједно са Амбасадом Италије у БиХ.



- Циљ пројекта је да се смање предрасуде, да се појача инклузивност, а одржава се у седам градова у БиХ”, рекао је Рамирез. У име Града Бијељина, савјетник градоначелника Радослав Остојић, захвалио се свим партнерима на учешћу.



- Ово је један од дана кад се кроз дружење и спортске игре указује на значај инклузије, а Град Бијељина ће увијек подржавати овакве и сличне догађаје”, рекао је Остојић. Извршна директорица Специјалне олимипијаде БиХ, Када Делић Селимовић подсјетила је да је ово друга олимпијада која се организује у БиХ.
- Циљ пројекта је инклузија, толеранција, суживот, заједничка промоција особа са или без инвалидитета, промовисање спортских активности и могућности и тд.”, рекла је Делић Селимовић.



Предсједник АК “Атлетик”, Велибор Ковач, подсјетио је да је овај клуб основан 2021. године, те да су, без обзира што су млад колектив, друштвено одговорни.
- Желимо да помогнемо, како Специјалној олимпијади БиХ, тако и дјеци с потешкоћама у развоју. Са тим циљем смо се као координатори и укључили у ове активности, успјели смо д аорганизујемо три на три кошарку, један инклузивни фудбалски тренинг и једну трку на 50 метара”, рекао је Ковач.


Семберија инфо / О. Стјепановић