ЗА 46 ДЕМОБИЛИСАНИХ БОРАЦА ИЗДВОЈЕНО ОКО 130.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЗА 46 ДЕМОБИЛИСАНИХ БОРАЦА ИЗДВОЈЕНО ОКО 130.000 КМ


Градоначелник Љубиша Петровић потписао је данас уговоре о дјелимичној адаптацији 46 стамбених јединица за борачку категорију. Након што је Комисија градског Одјељења за борачко - инвалидску заштиту извршила увид и процјену, од укупно предатих 77 захтјева, одобрена су средства за 46 корисника.



 “У сваком од уговора распон одобрених средстава износи од 1.000 до 5.000 КМ. Укупно ћемо из градског буџета за 46 корисника издвојити 128.800 КМ. Уговори се односе на адаптацију стамбеног простора, за изградњу санитарних чворова и опремање објеката. Трудићемо се да до краја  године позитивно одговоримо на још неколико оправданих захтјева за адаптацију стамбених објеката демобилисаних бораца и ратних војних инвалида. Истовремено, и од државних власти очекујемо да ово питање схвате као државно питање број један и као дуг према онима који су стварали Републику Српску”, истакао је градоначелник Петровић, напоменувши да се ове активности настављају, јер је велики број захтјева оправдан и демобилисаним борцима је неопходна конкретна финансијска помоћ.



Милан Марковић, предсједник Мјесне борачке организације у Бањици каже да је дошао да помогне своме саборцу и комшији који у 21. вијеку још увијек нема воду за пиће у својој породичној кући.

“Ми смо у Бањици пуно урадили, када је ријеч о помоћи демобилисаним борцима. Циљ нам је да се ове активности наставе и да нам омладина остаје на овом подручју. Борце, који су стварали ову државу, треба посебно цијенити и поштовати. За нас је велики успјех када пет или шест борачких породица добије воду за пиће у својим стамбеним јединицама”, каже Милан Марковић, напоменувши да се заједничким снагама и средствима пуно тога може позитивно ријешити.



Петар Николић из Дијелова код Бијељине каже да је први пут добио финансијску помоћ за адаптацију свог стамбеног објекта.



 “Неопходно је извршити изолацију крова, уградњу врата и постављање фасаде на објекат. Надам се да ће ми одобрена средства, бар, дјелимично помоћи око адаптације. Добио сам 2.000 КМ. Знам свашта да радим, тако да ћу набавити материјал и покушати што више да поправим”, каже Николић.

Семберија инфо