Последње припреме пред Новосадски сајам :: Semberija INFO ::

 

Последње припреме пред Новосадски сајам


За Новосадски сајам 2023. година је изузетно значајна – обиљежиће 100 година постојања и од 20. до 26. маја, организовати 90. међународни пољопривредни сајам, приредбу која однедавно носи знак Најбоље из Војводине. Да подсјетимо, први међународни пољопривредни сајам и изложба стоке, одржан је у Новом Саду, од 14. до 18. марта, 1931. године, као прва организована изложба и сајам приплодне стоке на целој територији тадашње Краљевине Југославије.

У склопу припрема са учешће на сајму, руководство А.Д.”Град” Бијељина одржало је састанак у Привредној комори Војводине са шефом кабинета Миланом Стојановим. Учешће на сајму ће уједно значити и званичан почетак промоције Међународног сајма пољопривреде, лова и риболова ИНТЕРАГРО 2023, при чему је протоколом сајма предвиђено и одржавање прес конференције. А.Д.”Град” Бијељина ће се ове године представити на штанду Привредне коморе Републике Српске.

Битно је истаћи да је данас Међународни пољопривредни сајам највећа и најзначајнија смотра аграра у овом дијелу Европе. Окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, из Србије и свијета.



Модерним концептом новосадски Пољопривредни сајам подстиче међудржавну и привредну сарадњу, интегрише унапређење знања, производње и развој науке. Уз то промовише значај иновација и представља синтезу искуства и достигнућа у српској пољопривреди, снажна је подршка привреди Србије, а његов допринос и значај мјери се успјесима излагача које остварују под кровом Новосадског сајма.

Новац је средство, а земља богатство.