Одржан наставак 2. редовне сједнице Владе Дистрикта :: Semberija INFO ::

 

Одржан наставак 2. редовне сједнице Владе Дистрикта


На данашњем наставку 2. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Влада је усвојила Приједлог одлуке о одобравању донације и програма утрошка средстава Међурелигијском вијећу за редован рад у износу од 20.000,00 КМ као и Одлуку о одобравању текуће донације и програма утрошка вјерским заједницама у укупном износу од 405.194,00 КМ.
 
На приједлог Дирекције за финансије усвојен је Извјештај о извршеном попису сталних средстава, ситног инвентара, свих врста залиха, материјала и роба, стања новчаних средстава, потраживања и обавеза на дан 31. 12. 2022. године.
 
Влада је уједно дала сагласност на нови цјеновник услуга на тржници „Аризона“ који се односи на цијене наплате сервисних услуга, закупа земљишта, утрошка воде и услуге паркинга.
 
На приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу, Влада је дала сагласност да се неутрошена средства Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ, из претходних година, у износу од 33.786,49 КМ, придруже средствима планираним у буџету за 2023. годину, за реализацију Програма самозапошљавања на подручју Брчко дистрикта БиХ.
 
На приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Влада је дала сагласност Заводу за запошљавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за прерасподјелу неискоришћених средстава из Програма самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2022. годину у укупном износу од 81.200,00 КМ, на Програм самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2023. годину.