У Бијељини отворен традиционални Сајам туризма и гастрокултуре :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини отворен традиционални Сајам туризма и гастрокултуре


Бијељина је, током данашњег и сутрашњег дана домаћин 12. Сајма туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2023". Организатор сајма је Туристичка организација Града Бијељине. Сајам се одржава у просторијама хотела Дрина у којима заинтересовани посјетиоци имају прилику посјетити преко 80 штандова излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ. Бијељина ће током ова два дана бити центром туристичке промоције бројних градова из окружења. Сви они ће представити туристичку, етно, гастро и осталу понуду којом располажу. Сајам је отворио Денис Шулић, први човјек Министарства трговине и туризма у Влади Републике Српске.


 
-Са поносом могу рећи да је прошла туристичка сезона у Републици Српској била рекордна по многим показатељима, с тим да ми подаци које прикупљамо од првог дана ове године дају за право да прогнозирам да ће ова, 2023. година бити још успјешнија. Желио бих такође похвалити екипу која представља Туристичку организацију Града Бијељина као и све туристичке раднике у Семберији. Задивљен сам вашим проактивним односом у правцу да, у туристичком смислу максимализујете све предности које имате овдје у Семберији“, рекао је министар Шулић, уз опаску да је министарство на чијем је челу припремило два закона из области туризма (закон о угоститељству и закон о боравишним таксама) којима ће се додатно потакнути развој туризма на подручју Републике Српске.


 
Директор Туристичке организације Републике Српске, Миодраг Лончаревић изразио је захвалност туристичким радницима у Семберији. Он је подсјетио јавност да је током прошле, 2022. године на простору Републике Српске остварен рекорд, преко милион регистрованих туристичких ноћења и да су семберски туристички радници имали значајан допринос у остварењу овог циља.


 
Градоначелник Града Бијељина је похвалио рад Туристичке организације Града Бијељина и њене директорице Јасне Абдулахагић. Бројни новитети које су уведени у раду бијељинске Туристичке организације већ су довели до видљивих и мјерљивих резултата.


 
-Прошле године, наш град је посјетило преко 44 хиљаде туриста који су остварили преко 84 хиљаде ноћења. То је рекордан број посјетилаца и ноћења када је у питању Бијељина. Задовољни смо оствареним али ту не стајемо. Наставићемо и у овој години да радимо на развоју туристичких потенцијала у нашем граду како бисмо и у наредним годинама имали све боље резултате“, изјавио је градоначелник Петровић.



(Семберија инфо)