Бијељина: Током регионалне акције санкционисано 180 учесника у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Током регионалне акције санкционисано 180 учесника у саобраћају


Полицијска управа Бијељина у периоду од 10.04. до 13.04.2023. године провела је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу поштивања ,,односа возач-пјешак“ и кориштење елемената пасивне безбједности. Док је у периоду од 20. 04. до 23.04.2023. године проведена акција са акцентом на контролу возача под дејством алкохола.
 
Током акције контролисан је 341 учесник у саобраћају, при чему је 180 учесника и санкционисано. Због вожње под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 45 возача од чега је седам лишено слободе због одбијања да се подвргну тесту и утврђене концентрације од преко 1,5 г/кг алкохола у организму. Због одбијања да се подвргне тесту на опијате, један возач је искључен из саобраћаја. 
 
Надаље, због некориштења елемената пасивне безбједности саобраћаја издато је 85 прекршајних налога, а по основу непоштивања ,,односа возач-пјешак“ санкционисано је 49 учесника у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајене прописе и правила, да вожњу прилагоде стању и условима на путевима, те да не управљају возилом ако су под дејством алкохола како би заштитили себе, али и све друге учеснике у саобраћају.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
 
Александра Марић