Брчко: Прекинут штрајк медицинских радника :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Прекинут штрајк медицинских радника


Фото - Фена

Независни Синдикат радника у здравству Брчко дистритка Босне и Херцеговине, предвођен Штрајкачким одбором, на састанку са представницима Владе Брчко дистрикта БиХ одлучио је да прекине штрајк медицинских радника који је почео 13. марта ове године, јер су постигли начелан договор који треба да резултира потписаним споразумом двије стране.

Споразумом који је постигнут, а којим се усваја минимум захтјева штрајкачког одбора и прекида цјелодневни штрајк радника у здравству, радници ЈЗУ "Здравствени центар Брчко" вратиће се у нормални процес рада.

"Будући да смо добили чврсте гаранције у погледу поправљања материјалног положаја радника у здравству, обавјештавамо јавност да се цјелодневни штрајк прекида, те да ЈЗУ од 26.04.2023. године ради у пуном капацитету", наводи се у саопштењу за јавност Адвокатске канцеларије Марјановић, који су правни заступници Независног синдиката у преговорима.

Штрајкачки одбор захвалио се пацијентима на разумијевању, подршци и стрпљењу.

Влада Брчко дистрикта дала је прошле седмице коначну понуду у којој се предлаже повећање плата у два наврата у укупном износу од 13 посто, те један милион КМ додатних средстава за распоређивање плаћања дежурстава, приправности и превоза, потом доношење Колективног уговора као и плаћање путних трошкова за запослене у брчанском здравству.


​Фена / БХРТ