ФИЛМ О БИЈЕЉИНСКИМ „НЕВИДЉИВИМ ЉУДИМА“ :: Semberija INFO ::

 

ФИЛМ О БИЈЕЉИНСКИМ „НЕВИДЉИВИМ ЉУДИМА“


Удружење за развој и едукацију младих "Сигуран корак" из Бијељине данас је поводом Свјетског дана Рома а у оквиру пројекта под називом "Социјална укљученост невидљивих људи" представило филм о социјално угроженим људима који живе на маргинама нашег друштва. Представници Градске управе, удружења и институција које сарађују са Удружењем „Сигуран корак“ имали су прилику видјети пет животних прича наших „невидљивих“ суграђана.
 
- Наше Удружење већ годинама ради са ромском заједницом у нашем граду како бисмо им помогли да изађу из зачараног круга необразованости и сиромаштва. У том циљу до сада смо урадили много пројеката међутим, овај пут смо се одлучили на нешто инвентивнији приступ. Жељели смо да проблеме са којима се у свом раду сусрећемо а са којима живе припадници ромске заједнице у Бијељини прикажемо у видео формату како би се информације са терена што изворније пренијеле до наших суграђана. Филмом желимо да скренемо пажњу јавности на проблеме у ромској заједници а потом ћемо се кроз конкретне мјере трудити да те проблеме ријешимо или барем ублажимо“, изјавила је за „Семберија ИНФО“ Бегзада Јовановић изразивши при томе захвалност Градској управи Града Бијељина уз чију подршку су реализовали овај пројекат.

Видео је настао у видео радионици Дејана Шешума а послије данашњег првог приказивања у Центру за културу „Семберија“ заинтересовани ће га моћи погледати на YоуТубе каналу Удружења „Сигуран корак“.


Семберија инфо - И. Гутић