БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ” И УДРУЖЕЊЕ “ДИАБЕТА”: ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА “ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ” :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ” И УДРУЖЕЊЕ “ДИАБЕТА”: ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА “ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ”


Поводом Свјетског дана здравља,  Болница „Свети Врачеви“ и Удружење дијабетичара „Диабета“ Бијељина организовали су бесплатне превентивне прегледе и разговор са грађанима. У оквиру активности су дијељени апарати за мјерење шећера у крви, тракице и промотивни материјал. Директор Болнице "Свети Врачеви" проф.др Златко Максимовић, рекао да је ова здравствена установа свакодневно у служби грађана и да је све што се ради, у функцији пружања што квалитетније здравствене заштите становништва.

- Чување здравља наших грађана  наша је обавеза, а ми, као и у претходних година, поред редовних радних задатака, организујемо и превентивне прегледе граађана, што ћемо наставити и даље”, рекао је др Максимовић и нагласио да “здрав човјек највише може помоћи себи, породици и цјелокупној друштеној заједници”.



Сандра Милошевић из Удружења дијабетичара “Диабета” захвалила се менаџменту Болнице “Свети врачеви”, на челу са директором проф. др Златком Максимовићем који им несебично помаже и даје подршку.

- Болница и ми смо свих 365 дана са пацијентима и посвећено радимо на очувању њиховог здравља. Данас, на Свјетски дан здравља под слоганом “Здравље за све”, организовали смо превентивне прегледе, али и разговор са грађанима о здрављу, здравој исхрани и здравом начину живота, који подразумијевају и редовну шетњу, односно, фозичку активност.  Оно што је битно истаћи, заједно редовно организујемо и едукације становништва, јер заједничким снагама се и боримо против дијабетеса”, рекла је Милошевићева.


Семберија инфо - О. Стјепановић