Треће мјесто за ЈУОШ „Свети Сава“ Бијељина на регионалном такмичењу у џудоу - Мале олимпијске игре Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Треће мјесто за ЈУОШ „Свети Сава“ Бијељина на регионалном такмичењу у џудоу - Мале олимпијске игре Републике Српске


Ученици ЈУ Основне школе „Свети Сава“ који тренирају џудо учествовали су 4. априла на регионалном такмичењу у џудоу у оквиру Малим Олимпијских игара Републике Српске. Регионално такмичење је одржано у Зворнику а школа домаћин је била ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Челопек.

Овај успјех за наш портал представио је задужени наставник Игор Солаковић: „Наша школа наступила је са 12 такмичара, од 2. до 9. разреда. Такмичење су водиле судије Џудо савеза Републике Српске. Борбе су трајале два минута. Прва мјеста на регионалном такмичењу у џудоу освојили су ученици: Јована Ђурић, Слободан Ћурчић, Горан Ђурић, Марко Ристић и Никола Томић, друга мјеста су освојили ученици: Павле Мацан, Никола Нешковић, Никола Радовановић, Павле Перушиновић и Душан Крунић док су трећа мјеста освојили ученици: Селена Томић и Вук Радовановић. Пет ученика који су освојили прво мјесто пласирали су се на републичко финале у џудоу које ће бити одржано у мјесецу мају у Лакташима. Сви ученици су заузели једно од прва три мјеста у својим категоријама. Бодована су сва појединачна мјеста ученика и према укупном пласману ученика наша школа је заузела треће мјесто и добила пехар. Били смо најбоље пласирана школа из Бијељине.
 
 
Прво мјесто у укупном пласману освојила је ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Зворник а друго мјесто ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Челопек. На регионалном такмичењу у џудоу за Семберску регију учествовало је 11 школа из Зворника, Бијељине, Угљевика и Милића.