НОВИМ СТАБЛИМА ЗАПОЧЕЛА АКЦИЈА “АПРИЛ – МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ” :: Semberija INFO ::

 

НОВИМ СТАБЛИМА ЗАПОЧЕЛА АКЦИЈА “АПРИЛ – МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ”


Садњом нових стабала у Улици Мученика Романових данас је званично започела овогодишња акција “Април – мјесец чистоће”. Поред Градске управе Града Бијељина у организацији ове акције ће учествовати бројне организације, удружења грађана, јавне установе и приватна предузећа. И ове године је задржан вишегодишњи концепт који подразумијева укључивање што већег броја учесника како би се поправила колективна свијест о значају чистог и здравог животног окружења.



Данас је засађено 150 садница од чега је 30 на мјесто старијих и од стране вандала оштећених стабала док су са осталих 120 садница покривене нове површине градског земљишта.



- Ми смо једно од ријетких еколошких удружења на подручју Семберије које посљедњих година активно ради на озелењавању своје мјесне заједнице. Причињава нам задовољство да смо ове године по први пут дио ширег круга еколошких организација из нашег града које је окупила Градска управа Града Бијељина. Сви ми заједно ћемо дати свој допринос током акције “Април – мјесец чистоће” да Бијељину учинимо што љепшим мјестом за живот. И тај напор неће стати са посљедњим даном мјесеца априла”, рекао је Елвир Ибришимовић, потпредсједник Удружења “Еко зелени Дрина – Јања”, напоменувши при томе да је ово удружење током 2022. године на подручју МЗ Јања засадило највише дрвећа у БиХ те изразивши очекивање да ће Град Бијељина у скоријој будућности постати “најзеленија” локална заједница у БиХ.

И изван акције “Април – мјесец чистоће”, у јесењем периоду Градска управа Града Бијељина већ неколико година спроводи пројекат “Греен Бијељина” који има за циљ повећање броја стабала дрвећа и повећање парковских површина на подручју Бијељине.