Радо Савић изабран за предсједника Општинског одбора Српске демократске странке Лопаре :: Semberija INFO ::

 

Радо Савић изабран за предсједника Општинског одбора Српске демократске странке Лопаре


Скупштина Општинске организације Српске демократске странке /ОО СДС/ Лопаре је једногласно изабрала Раду Савића, за предсједника чиме је он поново изабран на наведену функцију.
 
Савић се захвалио делегатима који су га данас изабрали  и истакао да је изборни процес успјешно спроведен, те да су сви органи странке у Лопарама добили легитимитет.
 
Он ће у наредне четири године бити на челу СДС-а у Лопарама, а за то је гласало 101 чланова скупштине, који су изабрали и Општински одбор странке од 43 члана.


 
Општинска организација Лопаре има 18 мјесних одбора са око 700 чланова од којих је 11 делегата у Скупштини Српске демократске странке.
 
„Један смо од ријетких општинских одбора који не зна за изборни пораз листе, за одборнике и посланике СДС из Лопара никад нисмо изгубили изборе од 1990. године до данас“, навео је Савић.
 
Он је истакао да је СДС у претходном периоду дао пуни допринос у развоју локалне заједнице, а када су у питању општи избори водила се борба за промјене на боље у нашем друштву.
 
„Побјеђивали смо на сва четири нивоа, на свим досадашњим општим изборима. За успјешан и квалитетан рад било које организације, па тако и наше странке на локалном нивоу потребно је јединство и заједнички циљ свих људи који су у тој странци. То ми у Лопарама имамо, имамо спој младости и искуства. Младост је важна и она носи енергију, а искуство је ту да одређује стратешке правце. Надам се да ће се из ових унутарстраначких избора Српска демократска странка поново појавити пред бирачима као снажна и консолидована странка, која ће дати допринос развоју Републике Српске. Скорашња дешавања у Бијељини и Семберији и ова Скупштина данас на Мајевици шаљу нам поруку да је народ Семберије и Мајевице везан за Српску демократску странку и да та веза има будућност“, закључио је Савић.
 
Вршилац дужности предсједника Српске демократске странке Милан Миличевић је изразио задовољство што се у Лопарама, у једној узорној општинској организацији, проводе редовни унутарстраначки избори у оквиру СДС-а и што је Скупштина данас изабрала Раду Савића за свог предсједника.


 
„Радо Савић је еминентна личност у Српској демократској странци, човјек који је заједно са својим сарадницима направио фантастично добру организацију, узорну, која треба да буде свима примјер у  Српској демократској странци“, нагласио је Миличевић у својој изјави новинарима.
 
Он је пожелио да и све остале изборне скупштине, које СДС чекају у низу, протекну на начин као и изборна скупштина у Лопарама.