ПРИЈЕМ ЗА ВОЛОНТЕРЕ ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ВОЛОНТЕРЕ ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА


Градоначелник Љубиша Петровић угостио је данас у Градској управи младе волонтере Црвеног крста који су, представљајући Бијељину, на 19. по реду такмичењу на нивоу БиХ из прве помоћи у Орашју, прошлог мјесеца освојили значајно друго мјесто у категорији омладине. Тиме су потврдили степен спремности доказан освајањем првог мјеста на републичком такмичењу у истој дисциплини.

Пријему су присуствовали и Снежана Антуновић, инструктор и судија прве помоћи и Александар Савић, секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина, а на дневном реду је, осим такмичарских успјеха, било и неколико тема које се тичу подизања квалитета функционисања ове организације.
 
Осврћући се на постигнуте резултате ових младих људи, градоначелник Петровић је истакао да ће их Град Бијељина наградити, а сви чланови тима, који су учествовали на такмичењу у Орашју, заједно са инструктором, добиће по пет стотина конвертибилних марака.
 
Са друге стране, Град ће, у складу с могућностима, помоћи Градској организацији Црвеног крста прибављањем одговарајућих материјално-техничких средстава, а градоначелник Петровић је истакао и да је Градска управа спремна да подржи идеју да домаћин наредног такмичења из прве помоћи буде управо Бијељина. На састанку је било ријечи и о потенцијалним рјешењима везаним за дугогодишње питање просторија ГО Црвеног крста Бијељина.
 
Говорећи о доприносу који овај вид волонтеризма пружа локалној заједници, Савић је напоменуо да ови млади људи, послије обуке коју пролазе, постају спремни да буду дио спасилачких тимова, да пружају не само прву помоћ, већ и обезбјеђују како унесерћене, тако и себе.
 
Он је напоменуо да бијељински волонтери Црвеног крста већ имају искуства у обезбјеђивању спортских такмичења, а за наредни период најавио је сарадњу са једном туристичком организацијом, при чему ће ученици основних школа, приликом једнодневних излета, имати пратњу по једног волонтера Црвеног крста.
 
Између осталог, Црвени крст сарађује и са дневним центрима у Бијељини, пружајући услугу превоза, за сада, десеторо дјеце, што оставља могућност родитељима дјеце која користе услуге центара да се врате редовним дневним активностима. Секретар ГО ЦК Бијељина је истакао да је циљ да у наредном периоду обезбиједе још једно возило, како би проблем превоза био ријешен и за преосталих једанаесторо корисника услуга Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, односно Дневног центра за дјецу у ризику.