ДНЕВНИ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ У РИЗИКУ: СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДНЕВНИ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ У РИЗИКУ: СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ


Да доброта не познаје границе, политичке аспирације или нације, доказ је помоћ која је стигла из Швајцарске у Дневни центар за дјецу у ризику, а захваљујући Хуманитарној организацији Амел из Швајцарске. Чланица организације, Џевада Мехмедовић која је иначе родом из Тузле, а живи у Швајцарској, допремила је одјећу, обућу, средства за личну хигијену и прехрамбене артицле за малишане Дневног центра, а који су претходно договориле њена кћерка Селма и социолог Дневног центра за дјецу у ризику Центра за социјални рад Бијељина Невена Јовановић. До сарадње је дошло приликом посјете студената из Тузле, а међу њима је била и Селма која је у одбору Хуманитарне организације Амел.

-Упознале смо се, спријатељиле и размијениле информације и искуства у раду. Упознала сам је са ситуацијом наших полазника, а Селма је обећала да ће обезбиједити оно што је тренутно најхитније за наше полазнике. Искрено, нисам очекивала да ће то бити тако брзо јер они шаљу донације гдје је попмоћ потребна.  Пакети су стиглии, а сарадњу настављамо и већ можемо најавити донацију која ће стићи за зиму, рекла је Јовановићева. Селмина мајка, Џевада је нагласила да је ова организација одлично организована И да су најсрећнији кад помогну онима који је помоћ потребна.



-Предсједница је Миние Боуwер веома је, посвећена овом хуманом послу, као и сви чланови, а у прикупљању помоћи. Скоро смо основани и већ смо веома активни у жељи да помогнемо. Настављамо са овом мисијом, а  ова помоћ дјеци у Бијељини јесте прва, али ће за нас бити прва у низу, рекла је Мехмедовићева.
 
Семберија инфо