Борачка организација обиљежила неколико битних догађаја :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација обиљежила неколико битних догађаја


Градска борачка организација Бијељина обиљежила је данас крсну славу Света три јерарха. Поред славе Борачке организације, обиљежен је и 14. фебруар - Дан Борачке организације Републике Српске, Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата и Дан Првог српског устанка. 

Церемонија обиљежавања започета је на градском тргу Краља Петра И Карађордевића гдје су бројне делегације положиле цвијеће на споменик палим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.



- Борачка организација Републике Српске увијек на прво мјесто ставља Републику Српску и њен је основни заштитник, као и њених институција", поручио је Радан Остојић, предсједник ове организације указавши потом на потребу да се у наредном периоду на систематски начин приступи побољшању материјалног статуса демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.



Одавању почасти погинулим саборцима присуствовао је и генерал Војске Републике Српске Момир Зец. Он је све до краја 1994. године био у Источно-босанском корпусу ВРС да би потом био прекомандован на крајишко ратиште, гдје је дочекао Дејтонски споразум и крај рата.

- Овдје сам са људима био скоро три године, били су под мојом командом и имао сам обавезу да данас дођем на овај скуп, на славу Борачке организације. Сви борци су дали огроман допринос стварању Републике Српске, бранили су ове и све просторе Српске и издејствовали слободу у којој ми данас живимо. Онима, којих данас нема међу нама, морамо одавати почаст, носити их у сјећању", рекао је генарал Зец.

Градска борачка организација Бијељина чува традицију Војске Републике Српске и представља 15.300 категорисаних бораца. 

- Ми смо ту да наставимо да чувамо традицију наше војске, наше Републике Српске и да никад не заборавимо наше погинуле борце", изјавио је Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације Бијељина.


Семберија инфо