ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ФИЗИКАЛНЕ ТЕРАПИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ФИЗИКАЛНЕ ТЕРАПИЈЕ


Центар за физикалну рехабилитацију у заједници Дома здравља Бијељина заједно са Удружењем физиотерапеута Републике Српске данас су у Градском парку обиљежили 8. септембар - Свјетски дан физикалне терапије. Окупљеним грађанима је путем непосредне комуникације са бијељинским физиотерапеутима, демонстрације различитих вјежби и шетњом кроз парк указано на важност физичке активности, нарочито у најмлађем добу.

-Данас смо одржали јавни час гдје су наше колеге, физиотерапеути демонстрирали и представили све оно што се ради у нашој служби у Дому здравља. Настојимо скренути пажњу јавности колико је заправо важна физиотерапија и једном шетњом кроз парк на симболичан начин желимо показати колико је битна физичка активност у превенцији свих масовних незаразних болести“, рекла је Татјана Перић, главна сестра у Дому здравља Бијељина.

Директор ЈЗУ Дом здравља Бијељина, др Данијела Ђукин изразила је задовољство начином на који функционише Центар за физикалну рехабилитацију у заједници и односом запослених према професионалним обавезама и пацијентима, истакавши како се чини да 12 запослених у овој организационој јединици Дома здравља ради посао као да их је 112.



-У Центру за физикалну рахабилитацију нашег Дома здравља ради 12 физиотерапеута, сваки дан, од седам до 20 часова. Стојимо на услузи свим категоријама становништва. Помажемо бебама, дјеци, посебно дјеци школског узраста, одраслима и наравно нашим најстаријима. Увијек промовишемо покрет и кретање као услов здравља наших пацијената али и свих грађана“, изјавио је Жељко Куртума, главни физиотерапеут у Центру за физикалну рахабилитацију Дома здравља у Бијељини и потпредсједник Удружења физиотерапеута Републике Српске. Он је посебно нагласио чињеницу да у посљедње вријеме у Центар за физикалну рехабилитацију у заједници долази много дјеце школског узраста. Већина њихових проблема је настала због јако мале физичке активности која је резултат модерног, пасивног начина живота уз електронске уређаје.

Семберија инфо