ПРОФ.ДР ПРЕДРАГ МИНИЋ ОДРЖАО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПРОФ.ДР ПРЕДРАГ МИНИЋ ОДРЖАО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ


Foto: Semberija info
Дјечији пулмолог свјетског реномеа проф.др  Предраг Минић, одржао је данас стручно предавање у Болници “Свети Врачеви”.

Тема предавања био је Визинг и најновије смјернице у лијечењу астме код дјеце, а предавању су присуствовати љекари бијељинске болнице И установа примарне здравствене заштите из Бијељине, Зворника, Угљевика и Брчког.



Директор Болнице “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић, изразио је задовољство што је један водећи стручњак у овој области, данас посјетио бијељинску болницу  и  кроз стручно предавање пренио дио свог знања млађим колегама.



-Велико нам је задовољство што је водећи дјечији пулмолог из регије, човјек који је свјетски познат и признат, пронашао слободно вријеме да  први пут  дође у бијељинску болницу  и одржи једно значајно предавање. Нема већег богатства од здравља, а најважније је здравље наше дјеце. Са професором Минићем смо договорили да  и даље наставимо досадашњу добру сарадњу”, нагласо је Максимовић.

Професор Минић, дугогодишњи је начелник Службе за пулмологију Института за здравствену заштиту мајке и дјетета “Др Вукан Чупић” из Београда, национални отац флексибилне бронхоскопије код мале дјеце и предсједник Европског конгреса за цистичну фиброзу. Са својим тимом на Институту за мајку и дијете основао је Национални центар за лијечење ове болести.



-Импресиониран сам овом Болницом и драго ми је да једна оваква установа постоји у увом лијепом граду. Посебно ме је одушевило да је под њеним кровом смјештено и одјељење педијатрије и да су педијатри добили свој прави простор. Бијељина је увијек имала одличне педијатре и драго ми је да сте се данас окупили у оволиком броју  да покушате уз моју помоћ, ако је она уопште и потребна ,да унаприједите своје знање”, рекао је Минић.

Субспецијалиста  пулмолог др Бранка Гаврић, захвалила се директору Болнице  Златку Максимовићу  што има слуха за педијатрију и што је својим личним ангажманом омогућио да  професор Минић данас буде у Бијељини и несебично подијели своје знање.



- Институт за мајку и дијете је дежурни непарним данима а клиника Тиршова  парним ,а захваљујући доброј вољи професора Минића наша педијатрија има право да шаље пулмолошке болеснике и тим парним данима и профессор додје од своје куће. Флексибилном бронхоскопијом спасио је десетине малих живота, вадећи страна тијела у било које доба и ја му се и на томе захваљујем, као и за помоћ нашој дјеци обољелој од тешке болести, цистичне фиброзе.То је човијек који нам је увијек на располагању и који је спреман да несебично дијели своје знање али  и свој рад са нама”, истакла је Гаврићева.

(Семберија инфо)