РЕГИОНАЛНО УДРУЖЕЊЕ ДИСТРОФИЧАРА БИЈЕЉИНА: Недјеља борбе против дистрофије :: Semberija INFO ::

 

РЕГИОНАЛНО УДРУЖЕЊЕ ДИСТРОФИЧАРА БИЈЕЉИНА: Недјеља борбе против дистрофије


- Мало пажње, лијепа искрена ријеч и осмијех, дају нам додатну снагу да издржимо у тешкој тешкој борби за сваки наредни дан”, поручио је предсједник овог Удружења Анђелко Богдановић.

У оквиру обиљежавања “Недеље борбе против дистрофије”, Регионално удружење дистрофичара Бијељина, организовало је радионицу у хотелу “Дрина”.

У склопу радионице, одржано је и стручно предавање  на ком је  специјалиста неурологије др. Александар Јовичић , присутне чланове Удружења упознао са могућностима превентивног дјеловања и лијечења као и најновијим достигнућима на пољу медицине.

- Ја сам данас овдје дошао прије свега као пријатељ, да поразговарам са овим људима да им дам подршку, јер њима треба много више подршке него што је сада добијају. Свеопшта ситуација утиче како на стање у друштву, тако и у здравству, а све се то нажалост негативно рефлектује на ове људе”, рекао је Јовичић.



Регионално удружење дистрофичара Бијељина, броји 69 чланова и чини све што је у њиховој  моћи да се те особе не затворе у своја четири зида, него да и поред своје болести буду што активнији”, нагласио је предсједник овог Удружења Анђелко Богдановић.

- Сви знамо да у ова тешка времена никоме није лако, а посебно особама са инвалидитетом. Велики су то хероји свог времена који често живе непризнати и од околине  и од друштва. Свјесни смо ми да је недостатак финансијских средстава често ограничавајући фактор за све, па тако иза нас али сви ми често заборављамо да постоји нешто и што је потпуно бесплатно, а то је љубав. Мало пажње, лијепа искрена ријеч и осмијех, знају дати додатне снаге овим људима да издрже у тешкој борби за сваки наредни дан. Јачање морала наших чланова да се храбро подигнуте главе  носе кроз живот са својим тешкоћама, јесте наше основно опредјељење и разлог организовања оваквих радионица”, истакао је Богдановић.


“Недеља борбе против дистрофије” у свијету се обиљежава од 1973. године, а циљ обиљежавања јесте подизање свести јавности о правима и могућностима, али и проблемима са којима се суочавају особе обољеле од прогресивних неуромишићних болести.


Семберија инфо - С. Николић