УДРУЖЕЊЕ ’’ПРЕДУЗЕТНИК’’ ОБИЉЕЖИЛО КРСНУ СЛАВУ- СПАСОВДАН :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ’’ПРЕДУЗЕТНИК’’ ОБИЉЕЖИЛО КРСНУ СЛАВУ- СПАСОВДАН


Foto: Semberija info
Занатско-предузетничко удружење ,,Предузетник'' из Бијељине, данас је обиљежило своју крсну славу Вазнесење Господње – Спасовдан.

Извршни директор Удружења Милорад Стевић, рекао је на свечаности да су бијељинске занатлије одувијек давале предузетнички дух овом граду, те да га посебно радује што су током протекле године, успјели достићи број од  око 2000 активних предузетника.


 
-Крајем прошле године  имали смо 2069 предузетника, што је заиста податак који радује и који охрабрује. Имали смо 220 више отворених него затворених занатско-предузетничких радњи, а оно што је посебно важно истаћи, јесте да је занатство већ неколико година у нашем граду водећа дјелатност и да је преузело примат од трговине, која полако губи корак у конкуренцији са мега маркетима”,рекао је Стевић.


 
Када је ријеч о врстама  занатско-предузетничких радњи, Стевић истиче да је све више нових занимања у оквиру занатсва као дјелатности али да нажалост, стари занати све више изумиру.

-И поред наших апела и позива да се нешто учини како би се спасили стари  занати , ми у Бијељини од 2069 активних предузетника, имамо само 17 предузетника који имају валидан документ да се баве старим умјетничким занатима. То је заиста број који је алармантан и који нас као друштво упозорава да се окренемо ка подршци овој дјелатности, јер народ који нема прошлост, нема ни будућност”, нагласио је Стевић.

 Обиљежавању славе Занатско-предузетничког удружења "Предузетник" у њиховим просторијама,  присуствовале су бројне званице из јавног, друштвеног  и политичког  живота  Бијељине.



Кум славе Удружења „Предузетник“ био је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

(Семберија инфо)