ЈУ БАЊА ДВОРОВИ МОРА НАЋИ СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРА :: Semberija INFO ::

 

ЈУ БАЊА ДВОРОВИ МОРА НАЋИ СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРА


Одборници Скупштине града Бијељина разматраће на предстојећој тематској сједници, 8. јуна, Информацију о тренутној ситуацији у Јавној установи ,,Бања Дворови'', а све са циљем како би се пронашло рјешење да овај дијамант Семберије пронађе стратешког партнера.

Ово је договорено на данашњем међустраначком договору свих странака у Скупштини града Бијељина, а на приједлог Коалиције „Договор за Бијељину“.



Оно што је битно нагласити да ,,Бања Дворови'' нормално ради, да су базени почели са радом, те да ову иницијативу не треба схватити као проблем у Бањи, него као потребу проналска стратешког партнера са циљем нових инвестиција како би Бања радила у што бољем капацитету и да би се привукле нове инвестиције. 

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина, рекао је да ће на дневном реду сједнице, уз Информацију о тренутној ситуацији у ЈУ ,,Бања Дворови'', бити и приједлог мјера за ревитализацију овог предузећа.  
„Оно што јавност треба да зна да у ,,Бањи Дворови'' није никакво алармантно стање. Очигледно да локална заједница нема довољно новца за улагање у ,,Бању Дворови'' како би она била каква и треба да буде“, нагласио је Ђурђевић.
Према његовим ријечима, бањски туризам је примамљив како за град, тако и регију и Републику Српску, а ,,Бања Дворови'' је велика развојна шанса за Бијељину. 



Ђурђевић је подсјетио да је о теми ,,Бање Дворови'' већ разговарано у Влади РС, те да су том састанку, осим њега, присуствовали градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и директор ,,Бање Дворови'' Милорад Зекић, наводећи да у вези ,,Бање Дворови'' очекује разумијевање и Градске управе, а ничију опструкцију.
 

„Имамо више концепта. Једна од опција је пренос на Владу РС, уз гаранције у вези улагања, запошљавања нових радника и стављања предузећа на здраве ноге. Друга опција је нека врста јавно-приватног партнерства“, прецизирао је Ђурђевић коментаришући наше питање која су то могућа рјешења када је у питању ЈУ ,,Бања Дворови''.

Ђурђевићево лично мишљење је да је најбоље рјешење да се ,,Бања Дворови'' пренесе на Владу РС, истичући да је Бања огроман потенцијал који треба искористити. 

Милорад Зекић, директор ,,Бање Дворови'', изразио је очекивање да ће се пронаћи стратешки партнер за ,,Бању Дворови'', истичући да нема потребе да ову тему било ко политизује. 
„Задовољан сам због договора да се одржи тематска сједница када је у питању ЈУ ,,Бања Дворови''. Ништа се не дешава алармантно, Бања сасвим солидно и добро функционише. Сезона је у току и биће у пуном јеку јун, јул и август“, истакао је Зекић. 

Он очекује да ће Бања одлично радити и у септембру и октобру, као и прошле године, када је радила у пуном капацитету, комерцијално, за Фонд здравственог осигурања и Министарство рада и борачко- инвалидске заштите.  
„Ово је тема о којој је требало много раније причати. Битно је  пронаћи стратешки партнер како би, уз нове инвестиције, ,,Бања Дворови'' функционисала у свом најбољем свјетлу“, рекао је Зекић. 

Ако се ово питање ријеши без политизације овог питања, напоменуо је Зекић, могло би доћи до запошљавања нових радника, њих око 100, те до повећања капацитете Бање са садашњих 104 лежаја на више од 300.
„Надам се да ћемо на сједници пронаћи најбоље рјешење за ,,Бању Дворови'', коју нико не може однијети са тог простора нити може однијети термалну воду. Имамо једну бушотину коју користимо са 75 степени Целзијуса и другу са 85 степени“, каже Зекић. 

Према његовим ријечима, постоје већ урађени одређени пројекти, међу којима је и пројекат за флаширање воде, али је неопходно пронаћи стратешког партнера, с обзиром да од стране Града Бијељина у протеклом периоду није било улагања.



Семберија инфо - З. Кусмук