Додјелом награда и захвалница, затворен Сајам цвијећа у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Додјелом награда и захвалница, затворен Сајам цвијећа у Бијељини


Дводневни сајам је током викенда на градском тргу, окупио око 20 семберских узгајивача цвијећа и украсног дрвећа. 

Дан прије почетка сајма у Центру за културу, одржана су стручна   предавања на којима су највећи стручњаци из области производње и узгоја цвијећа, заинтересоване упознали са најновијим технологијама.

Посљедни дан сајма био је резервисан за додјелу награда.



Данас су додијељене захвалнице свим учесницима манифестације и  проглашени побједници за најбоље декорисан штанд  и најбоље уређено двориште, балкон и терасу.
Треће мјесто за најљепши балкон, као и награда од 300 КМ припало је Душици Ристић. Друго мјесто и 500 КМ припало је Зорици Јовановић. 
Треће мјесто за најљепшу терасу освојила је Сава Дакић, за шта је награђена са 300 КМ, а са 500 КМ награђена је Радмила Јовановић,  којој је припало друго мјесто.
Према ријечима организатора у обје претходне категорије нико није освојио прво мјесто, јер како кажу, нису задовољени тражени критеријуми.



Првим мјестом за најљеше уређен штанд награђена је „Хортикултура Новаковић“ Трњаци. Уз ово ласкаво признање, припала им је и награда од 300 КМ. 
Прво мјесто за најљепше уређено двориште  освојио је Милан Маринковић из Батковића,  за шта је награђен и са 1000 КМ.



- О уређењу дворишта брину сви чланови домаћинства, сви имају своја задужења и свима је стало да дворишсте изгледа лијепо и да уживамо у њему. Ова награда само је круна нашег рада. Када ујутру устанемо, волимо уживати у призору уредног и лијепо уређеног дворишта, које представља нашу малу зелену оазу,“ изјавио је Маринковић.

Савјетник градоначелника Бијељине Радиша Петровић, рекао је овом приликом  да је сајам протекао на виском нивоу, са великим бројем излагача и широким асортимананом призвода који су били изложени .
- Захвалио бих се свима који су учествовали у организацији Сајма цвијећа. Град Бијељина ће и у наредном периоду наставити да помаже организацију оваквих сајамских догађаја и сигуран сам да ћемо подизати љествицу квалитета из године у годину, те да ће овај сајам у нашем граду постати традиционалан. Ово је уједно и велики корак за наше пољопривредне произвођаче који се баве производњом цвијећа и украсног растиња, да овдје у граду изложе своје производе и покажу чиме се баве “, рекао је Петровић.

Организатори сајма су АД „Комуналац“, Аграрни фонд Града Бијељина и Град Бијељина који  је прихватио идеју младе студенткиње хортикултуре Дајане Новаковић о одржавању овакве манифестације.


Семберија инфо - С.Николић