У БИЈЕЉИНИ ЈЕ ЛАКО СМЈЕСТИТИ ПСА У АЗИЛ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ЈЕ ЛАКО СМЈЕСТИТИ ПСА У АЗИЛ


Пси стварно заслужују титулу „човјековог најбољег пријатеља“, јер су одани, интелигенти и привржени власнику. Али људи, када их више не желе или не желе њихове потомке остављају их у сеоским атарима, на прилазима граду, поред школа и слично у нади да ће их неко наћи и преузети бригу о њима. Нажалост, велики број таквих паса остаје без власника и постаје пас луталица.

Проблеми са псима луталицама одавно су присутни како на селима, тако и у граду.  Велики број дјеце, али и одраслих често се суочавају са страхом, траумама и физичким повредама које пси наносе. Поред тога, пси луталице наносе штете у сеоским домаћинствима, тако што нападају перад, али и остале животиње које не могу да се одбране од њих.

На срећу грађана, у Бијељини постоји азил за псе, али, нажалост, већина становника није упозната са тим и самим тим псе остављају гдје стигну, не мислећи на безбједост малишана, која треба да је на првом мјесту.

На Павловића путу, у близина Ранча ,,Танасић'' налази се азил Ветеринарске амбуланте „Франко Џеп“ из Вршана. Из ове ветеринарске амбулатне за „Семберија инфо“ рекли су да и даље примају псе у азил.

-По позиву долазимо по псе, а ако неко жели да довезе псе у сопственој режији у азил, пожељно је да се прије довођења паса јави на наш контакт телефон, јер нисмо присутни тамо по цијели дан. По пријему у наш азил, пси добијају сву неопходну медицинску његу и помоћ, редовне оброке и све што је потребно да буду здрави и срећни. Такође, ко год пожели да удоми пса може доћи код нас“, прецизирају из Ветеринарске амбуланте „Франко Џеп“ из Вршана.

Наглашавају, да је број телефона на који се заинтересовани за остављање пса у азил или за удомљавање могу  јавити и добити све потребне информације је 055 – 371 – 094.

Семберија инфо