СТАНИШИЋ: ПИШИТЕ И ЧИТАЈТЕ СРПСКИ :: Semberija INFO ::

 

СТАНИШИЋ: ПИШИТЕ И ЧИТАЈТЕ СРПСКИ


Foto
Милош Станишић, одборник ДНС у Граду Бијељина, често говори о томе зашто је за очување идентитета српског народа важно да се пише ћирилицом.

Поводом Дана матерњег језика Станишић је рекао да је, осим писма, важно очувати и љепоту говора тако што ћемо сваки дан да прочитамо бар понешто на свом језику.

Пратиоцима на друштвеним мрежама рекао је које књиге на српском језику су му тренутно фаворити. Занимљиво је да је међу њима и књига суграђанина, адвоката из Бијељине Огњена Авлијаша, као и да је између Меше и Андрића на крају ипак изабрао - Мешу. И нашалио се да ће пратиоци, међу којима је највише младих, такође изабрати управо ову, јер је доста краћа од осталих.
 
Ово је његов избор:
„Виноград Мехмед-бега“, Огњен Авлијаш

„Управо сам почео да читам ову књигу свог суграђанина Огњена Авлијаша и једва чекам да је довршим. Радња романа смјештена је у данашњој БиХ, али обухвата период између Берлинског конгреса и Дејтона. Књигу гради 21 цитат из Светог писма. Наш Бијељинац Огњен одлично пише!“

„Говоримо српски“, Милорад Телебак
„Ова књига лингвисте Милорада Телебака је обавезна литература сваког дома. Отклања све недоумице „како се каже/како се пише“.“

„Острво“, Меша Селимовић
„Волим обојицу, али између Андрића и Меше тешка срца ипак бирам Мешу. Ово је мање познат роман, али на мајсторски начин описује тему самоће и пролазности. 

Млађи читаоци ће га вјероватно радо изабрати, јер је доста краћи од осталих.“