ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА СОГРС-а :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА СОГРС-а


У Бијељини је данас одржана сједница Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске. Ово је прва сједница Предсједништва у новом сазиву. На сједници су поред чланова Предсједништва СОГРС учествовали и гости из Републичке управе Цивилне заштите, Главне службе за ревизију јавног сектора РС, Удружења пензионера РС и Синдиката за образовање науку и културу.

Предсједник Савеза општина и градова РС и градоначелник Града Источно Сарајево, Љубиша Ћосић посебно је нагласио важност давања сагласности за потписивање Меморандума о сарадњи између СОГРС И Асоцијације локалних власти Израела. До сада су постојали међусобни односи сарадње само између Бањалуке и града Модин а потписивањем Меморандума о сарадњи очекује се повећање броја локалних заједница из Републике Српске и Израела које би своје односе сарадње градиле на примјеру Модина и Бањалуке.

Градоначелник Бијељине и потпредсједник Савеза општина и градова РС, Љубиша Петровић истакао је важност двије тачке данашње сједнице. Чланови Предсједништва СОГРС су анализирали препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске настале на темељу финансијске ревизије јединица локалне самоуправе те о Иницијативи за измјену Закона о задуживању, дугу и гаранцијама