ДАКИЋ: ГРАЂАНИ БИЈЕЉИНЕ НЕ СМИЈУ ДА ТРПЕ ЗБОГ ЛИЧНИХ ПРОМОЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

ДАКИЋ: ГРАЂАНИ БИЈЕЉИНЕ НЕ СМИЈУ ДА ТРПЕ ЗБОГ ЛИЧНИХ ПРОМОЦИЈА


Милан Дакић, актуелни замјеник предсједника ДЕМОС-а, предсједник Градског одбора ове партије у Бијељини и посланик у Народној скупштини Републике Српске о политичкој сцени у Српској и Бијељини, те стању у ДЕМОС-у говори за ,,Семберске новине’’.

-ДЕМОС, као нова политичка партија, одмјерио је своју снагу и препознатљивост код грађана на претходним, локалним изборима и остварио завидне резултате. Цјелокупан увид у јачину ДЕМОС-а ћемо добити када прођу и избори на републичком нивоу, а претходни избори нам дају дозу оптимизма да ћемо испунити наше циљеве’’, тврди, на почетку разговора, Милан Дакић.
 
Шта је то што Вас одваја од других странака?
 
-Ми смо увијек доступни грађанима. Сваки дан нам долазе грађани са својим проблемима и приједлозима. Ријетко ко не тражи да му помогнемо. Ми за сваког нађемо времена и грађани то цијене. Трудимо се да сваком појединачно и помогнемо колико год смо у могућности.
 
Да се осврнемо мало на политичку сцену, како на републичком, тако и локалном нивоу. Како је коментаришете?
 
-Свјесни смо да се на Републику Српску врше снажни притисци, у задње вријеме интензивно. Неке се особе и лоша рјешења, по Републику Српску, покушавају наметнути. Највеће утемељење одбране од тих притисака, је Народна Скупштина Републике Српске. Ја, као посланик, као и комплетан Клуб ДЕМОС-а, дајемо пуну подршку да будемо јединствени у НС РС око свих тема, а нарочито оних које су битне за виталне националне интересе.
 
Што се тиче локалног нивоа, народ је изабрао градоначелника из једне опције, а огромну већину, по броју одборника, из друге опције. Јасно је онда, и обичном човјеку, каква је политичика сцена у Бијељини.
 
Како објашњавате однос градоначелника и скупштинске већине у Бијељини?
 
-Сарадња измећу градоначелника и скупштинске већине је и нужна и о томе је излишно и расправљати. Међутим, свједоци смо да од стране градоначелника постоји, да тако кажем, игнорисање скупштинске већине и одборника који су демократски изабрани на изборима. Очигледан је примјер и сам начин позивања представника скупштинске већине на разговор од стране градоначелника. Градоначелник њих позива на разговор на такав начин и са намјером да до разговора не дође. Имајући све ово у виду, стиче се утисак да предизборна кампања није ни престала, да се намјерно дижу тензије, а све ради политичких поена, али све је то на штету грађана Бијељине.
 
Шта бисте, онда, поручили грађанима Бијељине?
 
-Прво бих поручио политичарима, који кроје власт у граду, да сједну и разговарају о свему што је у интересу града Бијељине да грађани не трпе појединачне личне промоције. Грађанима Бијељине пожелио бих да сваки дан осјете напредак развоја града и да им живот у граду буде што удобнији и лакши. С обзиром да смо ,,уочи’’ славе начег града ово је прилика и да грађанима Бијељине честитам славу Светог Пантелејмона, уз наду да ће се живот вратити у нормалу, односно да је пандемија овог опаког вируса прошла.

Семберија инфо