ДЈЕЦА НАМ СЕ РАЂАЛА: У Лопарама одржана Конференција беба :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЦА НАМ СЕ РАЂАЛА: У Лопарама одржана Конференција беба


У општини Лопаре данас је одржана пета Конференција беба на којој је учествовало 70 беба и малишана из ове мајевичке општине.

На овој манифестацији титулу предсједника Конференције беба понијела је најмлађа беба, Никола Тешић, који је рођен прије 11 дана. За потпредсједника је изабрана дјевојчица Катарина Керовић, рођена 27. јуна 2019. године, која је најстарија учесница овог окупљања, а награду је добила и Николина Бошковић беба која има четверо бреће и сестара.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић рекао је да су у овој локалној заједници у протеклој и овој календарској години рођене 53 бебе.

„Свако новорођено дијете новчано подржавамо а то ћемо чинити и у наредном периоду јер су дјеца наше највеће благо“, рекао је Ристић.



Желимир Нешковић, отац шестомјесечног Вука, учесника данашње конференције, нагласио је да је ово најљепша манифестација у Лопарама у којој све ври од дјеце и беба.

„Дјеца нам се рађала, и да сви наши домови буду испуњени колијевкама и дјецом“, пожелио је Нешковић који је и директор локалног Дом здравља.

За ову манифестацију организован је пригодан програм и наградна игра, а за сву дјецу су обезбијеђени поклон пакети.