За чистије ријеке :: Semberija INFO ::

 

За чистије ријеке


Удружење грађана Кајак Кану Рафтинг ,,Семберија'' Бијељина је поводом Међународног дана акције за ријеке организовало акцију чишћења дијела обале Ријеке Саве у сливу Бродац у близини кајакашког центра.

-Циљ ове акције је био да скренемо пажњу на све већу загађеност наших ријека усљед неправилног одлагања смећа и са жељом да пошаљемо јасну поруку ЗАШТИТИМО НАШЕ РИЈЕКЕ. Сакупљено је више од 30 врећа смећа, највише пластичних флаша и других пластичних предмета. У акциј је учествовало више од 20 чланова удружења.

 

 

Удружење ће сличну акцију организовати 22. и 24. марта у знак обиљежавања Свијетског дана вода који се обиљежава 22. марта. Планиране активности су -  22. марта дијелиће се флаширана вода грађанима у центру града, а за 24. март планирана је велика акција чишћења спруда на ријеци Сави у близини села Бродац.

Као и до сада наше удружење ће се трудити, поред активности на развијању кајака и рафтинга на нашим водама, да скрене пажњу и на повећање загађености ријека и језера пвц амбалажом и другим отпадом’’, потврдио је Велемир Зекић, предсједник удружења Кајак Кану Рафтинг ,,Семберија''.