Лопаре: Нових осам кућа за породице чији су домови уништени у клизиштима 2014. године :: Semberija INFO ::

 

Лопаре: Нових осам кућа за породице чији су домови уништени у клизиштима 2014. године


За осам породица из Лопара, чије су стамбене јединице уништене у клизиштима и поплавама 2014. године извршена је примопредаја нових кућа, које су изграђене кроз Програм за опоравак од поплава – стамбено збрињавање, који финансира Европска унија у сарадњи са владом Републике Српске и општином Лопаре.

“Извршили  смо примопредају у Лопарама насеље Слатина, у Корају, Пушковцу  и Липовицама по један објекат  и у Прибоју четири стамбена објекта”, рекао је у својој изјави новинарима Миланко Тошић, шеф кабинета начелника  општине Лопаре Раде Савића.  



Општина Лопаре за сваку кућу издваја 5.000 КМ из буџета, обезбјеђује локацију за изградњу за оне који немају свој плац и прикључке на комуналну инфраструктуру пут, струју, воду и канализацију

Митар Савић из Јабланице, чију је кућа у засеоку Наранчићи уништило клизиште, није крио задовољство што он и његова четворочлана породица могу да се припремају за усељење у нови дом. 

“Данас почињемо са уношењем ствари, како би син који ради овдје у Лопарама, могао да преноћи у кући,  док се не створе услови да се сви уселимо”, додао је Савић.

Имплементатор пројекта УНДП /УНДП/ новим власницима кућа даје гаранцију у трајању  од двије године, гдје су укључене и евентуалне поправке и преправке, за шта је задужен извођач радова предузеће Сета инжењеринг д.о.о. Завидовићи.

​Инфо Бијељина