Споразум о сарадњи бијељинске болнице и Медицинског факултета у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Споразум о сарадњи бијељинске болнице и Медицинског факултета у Бањалуци


Јавна здравствена установа Болница „Свети Врачеви“ у Бијељини и Медицински факултет у Бањалуци потписали су данас Споразум о научно-стручној и пословној сарадњи. Споразум су потписали в.д. директор болнице професор др Златко Максимовић и декан Медицинског факултета професор др Ранко Шкрбић.

Професор др Максимовић изјавио је да се улагање у науку и знање увијек исплати. 



„Овај Споразум подразумијева додатну едукацију доктора Болнице „Свети Врачеви“, будуће сарадње везане за специјализације и суспецијализације, разне научно-истраживачке пројекте и све што наука обухвата,“ рекао је Максимовић и изразио наду да ће потписивање овог Споразума, након потписивања Споразума са Медицинским факултетом у Фочи, у наредним мјесецима и годинама допринијети развоју здравства Града Бијељина, али и региона.

Професор др Шкрбић захвалио се др Максимовићу на гостопримству и рекао да је корак учињен са болницом у Бијељини од изузетног значаја у даљој сарадњи.

„Желимо да помогнемо Болници Града Бијељина тако што ћемо допринијети прије свега знању, вјештини, а касније и квалитету услуга које ће болница пружати својим пацијентима. Заједно са Медицинским факултетом у Фочи, можемо имати стабилну структуру која ће помоћи свим запосленима болнице на усавршавању и на остваривању заједничких пројеката у будућности,“ рекао је Шкрбић.

Семберија инфо - Љ.Божић
​Фото - Б.Милошевић