МЛАДИ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ БИБЛИОТЕЦИ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ БИБЛИОТЕЦИ


Књижни фонд Народне библиотеке ,,Филип Вишњић“ богатијије је за 80-ак наслова, а које су поклон Актива младих социјалдемократа Градског одбора Бијељина.  Уручене књиге наставак је уличне акције ,,Замијени књигу- поклони књигу“ коју су социјалдемократи организовали 10. октобра.
 
 
Како су истакли у ГО Младих социјалдемократа, акцију су организовали поводом Дана библиотекара с циљем промоције културе читања, али и да искажу своје поштовање према библиотеци као институцији.
 
-Народна библиотека ,,Филип Вишњић“ је сигурно најстабилнија институција ове врсте у Републици Српској  и срећни смо што је она у нашем граду и што, поред тога што има  богат књижни фонд, организује и бројне културне догађаје, рекао је предсједник Градског одбора Младих социјалдемократа Бијељина Горан Јањић.
 
Директор Народне библиотеке ,,Филип Вишњић“ Јован Цвјетковић каже да овакве акције доприносе популаризацији  и промоцији културе читања, поготово међу младима.
 
-Ова активност младих  социјалдемократа указује и на чињеницу како је мало потребно да се учини нека добра ствар. Међу  ових 80-ак књига које су млади социјалдемократи прикупили на уличној акцији, налазе се и наслови који су заиста неопходни нашој установи, а оне наслове које већ имамо на полицама поклонићемо народним библиотекама, прије свега онима које су на нашем матичном подручју, а то су Угљевик и Лопаре, као и школским библиотекама, рекао је Јован Цвјетковић.

Семберија инфо